Annonce
Faaborg-Midtfyn

Biler invaderede Torvet

Mange benyttede lørdagen til at kigge på ny bil. Foto: Bent Warncke

Det gode vejr lokkede mange ud for at kigge på de udstillede modeller. Og hjemmeværnet var også kommanderet ud.

Faaborg: Mens københavnerne var på Heartland-festivalen på Egeskov, og Jim Lyngvild oplevede en større invasion af jyder og sjællændere på sit vikingemarked i Haagerup, var der en del faaborgensere, der valgte den lidt mere rolige løsning: Vi går ned og kigger på en ny bil på torvet i Faaborg.

Her havde alle byens bilforhandlere - Faaborg Bil-Center, Volkswagen Service Faaborg, Ottes Biler og Toyota Faaborg - linet op med alle de nyeste modeller.

Anders Engelbrecht fra Faaborg Bilcenter kunne blandt andet fremvise den nyeste model af den populære Opel Mokka.

- Det handler jo om at komme ud og vise flaget lokalt. Jeg har ikke nogen forventing om at sælge fem biler i dag,men det er jo også vigtigt at vise, hvem vi er - bilhandel handler jo i høj grad om relationer, siger han.

En af dem, der var ude og kigge på ny bil, var arkitekt Per John Andersen.

- Jeg skal have en ny bil om et års tid, så jeg er ude og sondere markedet - og jeg er åben for at prøve noget andet end det, jeg kører i idag, siger han.

Hvad skal din nye bil kunne?

- Jeg skal have en motorstørrelse, der gør, at jeg kan flytte mig, og så vil jeg have noget størrelse. Der skal være langt mellem forhjul og baghjul, siger han.

Det lokale hjemmeværnskompagni benyttede også lejligheden til en lille charmeoffensiv, når der nu var mange mennesker i byen.

I Kanneworffs Gaard foran mediehuset stod de klar med en forhindringsbane til børnene og til at fortælle om deres arbejde.

- Det er ingen hemmelighed, at gennemsnitsalderen er lidt høj blandt hjemmeværnets cirka 20.000 aktive. Så vi vil gerne have lidt nyt blod ind, fortæller delingsfører Bjørn Ramsing.

Annonce
Peter John Andersen var på udkig efter en bil med langt mellem for- og baghjul. Foto: Bent Warncke
I Kanneworffs Gaard holdt delingsfører Bjørn Ramsing styr på hjemmeværnskompagni Sydvestfyn. Foto: Bent Warncke
En lille fræk Mazda tiltrak sig mange beundrende blikke. Foto: Bent Warncke
Toyota-forhandler Kaj Josefsen får sig en snak med en potentiel kunde.. Foto: Bent Warncke
Faaborgenserne vågnede op til et torv fyldt med nye flotte biler. Foto: Bent Warncke
20-årige Thomas Gerlach er blandt de yngste i hjemmeværnskompagni Sydvestfyn. Foto: Bent Warncke
Direktør i Faaborg Bilcenter Anders Engelbreth fik lejlighed til at møde nye potentielle Opel-kunder. Foto: Bent Warncke
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce