Annonce
Faaborg-Midtfyn

Biler invaderede Torvet

Mange benyttede lørdagen til at kigge på ny bil. Foto: Bent Warncke

Det gode vejr lokkede mange ud for at kigge på de udstillede modeller. Og hjemmeværnet var også kommanderet ud.

Faaborg: Mens københavnerne var på Heartland-festivalen på Egeskov, og Jim Lyngvild oplevede en større invasion af jyder og sjællændere på sit vikingemarked i Haagerup, var der en del faaborgensere, der valgte den lidt mere rolige løsning: Vi går ned og kigger på en ny bil på torvet i Faaborg.

Her havde alle byens bilforhandlere - Faaborg Bil-Center, Volkswagen Service Faaborg, Ottes Biler og Toyota Faaborg - linet op med alle de nyeste modeller.

Anders Engelbrecht fra Faaborg Bilcenter kunne blandt andet fremvise den nyeste model af den populære Opel Mokka.

- Det handler jo om at komme ud og vise flaget lokalt. Jeg har ikke nogen forventing om at sælge fem biler i dag,men det er jo også vigtigt at vise, hvem vi er - bilhandel handler jo i høj grad om relationer, siger han.

En af dem, der var ude og kigge på ny bil, var arkitekt Per John Andersen.

- Jeg skal have en ny bil om et års tid, så jeg er ude og sondere markedet - og jeg er åben for at prøve noget andet end det, jeg kører i idag, siger han.

Hvad skal din nye bil kunne?

- Jeg skal have en motorstørrelse, der gør, at jeg kan flytte mig, og så vil jeg have noget størrelse. Der skal være langt mellem forhjul og baghjul, siger han.

Det lokale hjemmeværnskompagni benyttede også lejligheden til en lille charmeoffensiv, når der nu var mange mennesker i byen.

I Kanneworffs Gaard foran mediehuset stod de klar med en forhindringsbane til børnene og til at fortælle om deres arbejde.

- Det er ingen hemmelighed, at gennemsnitsalderen er lidt høj blandt hjemmeværnets cirka 20.000 aktive. Så vi vil gerne have lidt nyt blod ind, fortæller delingsfører Bjørn Ramsing.

Annonce
Peter John Andersen var på udkig efter en bil med langt mellem for- og baghjul. Foto: Bent Warncke
I Kanneworffs Gaard holdt delingsfører Bjørn Ramsing styr på hjemmeværnskompagni Sydvestfyn. Foto: Bent Warncke
En lille fræk Mazda tiltrak sig mange beundrende blikke. Foto: Bent Warncke
Toyota-forhandler Kaj Josefsen får sig en snak med en potentiel kunde.. Foto: Bent Warncke
Faaborgenserne vågnede op til et torv fyldt med nye flotte biler. Foto: Bent Warncke
20-årige Thomas Gerlach er blandt de yngste i hjemmeværnskompagni Sydvestfyn. Foto: Bent Warncke
Direktør i Faaborg Bilcenter Anders Engelbreth fik lejlighed til at møde nye potentielle Opel-kunder. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce