Annonce
forside

Biler fik spark og sidespejle ødelagt: Det er ikke første gang

Det ødelagte sidespejl er ikke et af dem, der blev ødelagt lørdag aften. Billedet er taget i forbindelse med de hærværk, der har været tidligere på året. Privatfoto

Det er ikke første gang, biler i Svendborg har fået ødelagt sidespejle.

Svendborg: Flere biler, der holdt parkeret på Dronningholmsvej, er blevet udsat for hærværk lørdag aften. Det fortæller Fyns Politis vagtchef.

- En større gruppe på fem til syv personer har været i gang med noget seriehærværk, siger Torben Jakobsen.

Det drejer sig om 10 sidespejle, der er blevet ødelagt. Og 10 biler, der er blevet sparket på - dog uden større skader ifølge vagtchefen. Fyns Politi har modtaget anmeldelsen lørdag klokken 23.20. Et vidne, der bor ud til vejen, har hørt larm ude foran sit hus og set fem til syv mennesker løbe væk derfra, fortæller Torben Jakobsen.

- Vi har ikke noget signalement på dem. Men alle skader er, som det ser ud nu, blevet anmeldt, siger han.

Annonce
Arkivfoto: Michael Bager

Ikke første gang

Tidligere på året - i dagene efter nytårsaften - har der også været anmeldt flere hærværkssager mod biler.

I perioden fra 31. december til 5. januar er der blevet begået hærværk mod otte biler i centrum og Høje Bøge-kvarteret i Svendborg - også her har biler fået ødelagt sidespejle.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce