Annoncørbetalt indhold

Bilafgift i Danmark

Denne artikel er sponsoreret af afgiftportal.dk

Alle elsker danske bilafgifter. Derfor skal vi dykke en smule mere ned i nogle af de forhold, der gør sig gældende, når satsen for afgiften skal fastsættes. Typen af bil, farven på nummerpladen, datoen for registrering og meget andet har indflydelse på, hvad du skal betale i bilafgift i Danmark.

Her får du et groft overblik, men står du og skal købe eller importere en ny bil, så anbefaler vi klart at få mere professionel hjælp hos Afgiftsportalen - det kan spare dig for mange bekymringer og penge, da de laver en billig forhåndsvurdering og har en super prisgaranti.

Denne kan være vigtig, da den første værdifastsættelse ikke altid holder stik. I visse tilfælde laves der en reguleret vurdering på et senere tidspunkt, der kan resultere i, at du skal betale en højere afgift end først antaget. Med Afgiftsportalens prisgaranti slipper du for at betale denne regulering.

Typen af køretøj Der er forskellige kategorier af køretøjer, som du ved, men her er SKATs inddelinger ift., hvordan registreringsafgiften påvirkes: - Personbiler - Motorcykler - Elbiler - Plug-in hybridbiler - Busser - Varebiler og lastbiler under 4.000 kg. - Varebiler og lastbiler over 4.000 kr.

På SKATs hjemmeside kan du læse om de specifikke takster. Det er f.eks. værd at notere forskellen på almindelige personbiler og elbiler samt plug-in hybridbiler. I disse tider med så stort fokus på klimaet får disse køretøjer nemlig et fradrag. Står valget derfor mellem en almindelig bil og en el/hybridbil, kan det altså godt betale sig at regne efter, om fradraget er udslagsgivende for din udgift.

Brugtbilsafgift i Danmark Som udgangspunkt beregnes bilafgiften for brugte og nye biler på samme måde i Danmark med et fradrag for de brugte biler på baggrund af slid og skader. Grundlaget for fastsættelsen af afgiftsværdien er for nye biler ud fra salgspris fra ny til en dansk køber – så hvis du importerer, bliver værdien altså fastsat ud fra det beløb, du betaler. Ikke ud fra en potentiel køber fra pågældende land. Gamle biler værdifastsættes efter den pris, den kan sælges for i Danmark.

Told ved import Når du importerer et køretøj, skal du selvfølgelig betale momsen på 25 %. Vær dog opmærksom på, at hvis du køber et køretøj uden for EU's grænser, så skal du også betale told. Tolden svarer til 10 % af køretøjets fakturapris + fragt og omkostninger. Køber du inden for EU’s grænser, skal du ikke betale told.

Brændstofforbruget påvirker afgiften Udover at være billigere i brændstof, så er køretøjer, der kører længere på literen, også billigere i afgift. SKAT oplyser nemlig, at for benzinbiler hæves afgiften ’med kr. 6.000 for hver kilometer, som bilen kører under 20 km pr. liter’, og for dieselbiler hæves afgiften ’med kr. 6.000 for hver kilometer, som bilen kører under 22 km pr. liter.’ Til gengæld sænkes afgiften, jo flere kilometer over hhv. 20 og 22 km pr. liter bilen kører. Det samme gør sig gældende for el- og hybridbiler.

Særlige køretøjer En række særlige typer køretøjer er faktisk helt fritaget for afgifter. Det kan derfor være en god ide at tjekke, om dit specialkøretøj er undtaget på SKATs bestemmelser om afgiftsfrie køretøjer.

Denne artikel er sponsoreret af afgiftportal.dk

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.