Annonce
Nordfyn

Bil totalskadet af flugtbilist: - Man bliver sur

En sølvgrå Suziki Alto blev totalskadet, da en bilist stødte ind i den. Foto: Privat.

I weekenden kørte en ukendt bilist ind i en parkeret bil på Gyldensteensvej i Bogense. Den parkerede bil er totalskadet og blev desuden skubbet over i en anden parkeret bil, der nu skal gennem en større reparation.

Bogense: En person går formentlig rundt med røde ører lige nu. I weekenden valgte en indtil nu ukendt bilist at flygte fra Gyldensteensvej i Bogense efter at have påkørt en parkeret bil, der efterfølgende blev skubbet cirka fire meter hen ad vejen og røg over i en anden bil.

Den første bil er nu erklæret totalskadet, mens den anden bil slipper med en større reparation.

Det fortæller Daniel Jais Hansen, ejer af den totalskadede bil. Han bor i nummer otte på Gyldensteensvej.

- Man bliver selvfølgelig sur, når en person ikke melder sig. Skaderne har ret store konsekvenser for os, der er blevet berørt af påkørslen. Vi håber på, at forsikringen tager det hele, så sagen ikke kommer til at koste os noget, men nu må vi se.

- Jeg ved, at den anden bil, som vores bil røg over i, skal repareres for mellem 16.000 til 18.000 kroner, og de skal også betale en ret stor selvrisiko, siger han.

Påkørslen skete omkring klokken 02.34 natten til søndag. Politiet sikrede sig efterfølgende kofangeren, der røg af i forbindelse med påkørslen, men det lykkedes ikke ordensmagten at finde frem til bilisten.

Daniel Jais Hansen er rimelig sikker på, at han har de oplysninger, som politiet skal bruge for at komme i kontakt med flugtbilisten.

- I løbet af søndagen fik jeg at vide, at der lå en sølvgrå Peugeot i grøften længere ud af Gyldensteensvej. Her manglede kofangeren, og bilen havde fået et voldsomt tryk på højre side af fronten. Jeg skrev nummerpladen ned og har videresendt oplysningerne til politiet. Vi kan ikke med sikkerhed vide, at det er den bil, men meget tyder i hvert fald på det, siger Daniel Jais Hansen.

Bilen i grøften forsvandt igen omkring klokken 13 søndag. Daniel Jais Hansen ved ikke, hvem der har fjernet den.

Annonce
En sølvgrå Peugeot fundet i grøften på Gyldensteensvej. Noget tyder på, at flugtbilisten formentlig har siddet bag rettet i denne bil. Foto: Privat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce