Annonce
Odense

Bil rullede rundt i solouheld: Passager blev slynget ud

Foto: Local Eyes
To mænd på 28 og 29 år slap nådigt fra dramatisk trafikuheld i det nordlige Odense.

Det var formentlig en kombination af for høj fart og spritkørsel, der førte til et dramatisk trafikuheld på Bladstrupvej nær lufthavnen.

Uheldet skete kort før kl. 18 lørdag aften, hvor bilen i et solouheld rullede rundt, og en 28-årig mandlig passager blev slynget ud af bilen, mens den 29-årige ligeledes mandlige fører sad fastklemt.

Vagtchef hos Fyns Politi, Lars Thede, fortæller, at i første omgang virkede den fastklemte fører af bilen ukontaktbar, da redningsmandskabet nåede frem.

Men han kom dog hurtigt til bevidsthed, og selv om både fører og passager kom en tur på OUH, ser det ifølge Lars Thede ud til, at de er sluppet relativt nådigt fra det dramatiske uheld og kun er lettere tilskadekomne.

Til gengæld venter der formentlig føreren af bilen et efterspil:

- Vi har taget blodprøver og sigter føreren for spirituskørsel, siger Lars Thede.

Annonce
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce