Annonce
112

Bil på tre hjul forsøgte at stikke af fra politiet

En 25-årig mand i en stjålet bil blev jagtet på motorvejen ud for Vejle.

Vejle: Det var en noget særpræget biljagt, som udspillede sig på Østjyske Motorvej torsdag aften omkring klokken 21.

Politiet havde forinden modtaget en anmeldelse om, at en bil kørte på motorvejen omkring Taulov med et punkteret forhjul, og en patruljebil fandt kort efter frem til bilen, som kørte i nordlig retning.

Men føreren af bilen havde ikke til sinds at standse, selvom der blev signaleret med både lys og lygter, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

- Til trods for, at vedkommende kun kørte på tre hjul, ville han ikke standse, så derfor skete der en eftersættelse, siger vicepolitiinspektøren.

Der var flere patruljevogne involveret i eftersættelsen, for det viste sig også, at bilen var stjålet.

- Til sidst kørte den kun på metalfælgen, og det lykkedes os at standse køretøjet ved Vejle Syd, fortæller Mikkel Ross.

Annonce
Foto: LocalEyes

Endte i detentionen

Bag rattet på bilen sad en 25-årig mand fra Odense.

Han havde ikke noget kørekort og var påvirket af både alkohol og euforiserenede stoffer. I bilen fandt politiet desuden en ulovlig foldekniv.

- Han blev også sigtet for ikke at have fulgt politiets anvisninger om at stoppe, fortæller Mikkel Ross.

Den 25-årige mand blev anholdt og taget med på stationen for at få udtaget en blodprøve. Han sad fortsat i detentionen til afrusning fredag formiddag.

- Derefter vil han blive sigtet og afhørt til sagen, forklarer vicepolitiinspektøren.

Bilen, som den 25-årige kørte i, var blevet meldt stjålet i Munkebo, og politiet sikrede den, så den kan blive afleveret tilbage til rette ejermand.

Vejdirektoratet blev tilkaldt torsdag aften til at gennemgå motorvejsstrækningen for at opsamle de dækrester fra bilen, som fløj af i farten.

Foto: LocalEyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce