Annonce
Nordfyn

Bil eller bus: 5 veje til en bedre busoplevelse

Hvordan bliver det mere behageligt og tiltrækkende at benytte sig af bussen til Nordfyns Gymnasium. Her 5 ting du kan gøre for at busoplevelsen bliver bedre.

Brødtekst

Annonce

1) Busplanen

Sørg for at have styr på busplanen. Hvis du har godt styr på din busplan, for eksempel ved brug af rejseplanen.dk, så undgår du kedelige overraskelser og stressede situationer.

2) Rejsetiden

Udnyt rejsetiden. Hvis du har en travl hverdag, så kan du købe dig en smule fritid ved eventuelt at lave lektier i bussen.

3) Høretelefoner

Medbring høretelefoner. Den lange bustur kan gøres bedre, hvis du finder dig en god podcast, lydbog eller bare hører noget god musik.

4) En lur

Tag en lur. Du kan sagtens tage en lille lur, men husk at sætte en alarm, så du ikke kører for langt.

5) Smil

Tag det med et smil. Og tænk på, at du gør klimaet en tjeneste.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce