Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bil brændt af: Fyrværkeri stjålet på genbrugsplads

Lupoen, som politiet havde stoppet tidligere på natten, udbrændte på P-pladsen ved Kirstinebjergvej. Foto: Local Eyes

Årslev: Fyrværkeriet, der blev brugt i forbindelse med balladen lørdag nat i Årslev, stammer sandsynligvis fra et indbrud natten til lørdag på genbrugspladsen i Svendborg. Genbrugspladsen opbevarede en del fyrværkeri, som samvittighedsfulde borgere efter nytårsaften havde afleveret som sikkert affald.

Samvittighedsfuldt var det, der foregik lørdag nat i Årslev så ikke. Ved 01.30-tiden natten til søndag blev politiet kaldt til Lundsmarken i Årslev, og anmeldelsen lød på, at en flok unge mennesker fyrede fyrværkeri og nødblus af efter biler. Politiet anholdt i den forbindelse en 18-årig mand fra det sydvestlige Odense. Han kørte i en VW Lupo og blev sigtet for narkokørsel og overtrædelse af fyrværkeriloven, da bilen var fyldt godt op med fyrværkeri.

Det konfiskerede politiet, men senere på natten blev politiet igen kaldt til området. Denne gang var der sat ild til Lupoen, der holdt på P-pladsen ved Kirstinebjergvej. Brandårsagen var sandsynligvis fyrværkeri, fordi politiet kunne se, at der fløj fyrværkeri fra den brændende bil.

Ud over den 18-årige efterforsker politiet også, om føreren af en Peugot 307 har en forbindelse til sagen. Han blev fredag formiddag stoppet på Tværvej i Ringe og sigtet for narkokørsel og kørsel, selv om han er frakendt førerretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce