Annonce
112

Se video: Bil brændt af efter fyrværkeri-ballade

Årslev: En udbrændt VW Lupo står søndag morgen tilbage som det synlige bevis på nattens ballade i Årslev.

Det begyndte med en anmeldelse 01.30 om en flok unge mennesker, der affyrede nødblus og fyrværkeri efter biler. Da en patruljevogn fra Fyns Politi kom til området, ser betjentene flere biler på vej væk, men lykkedes med at stoppe en lille VW Lupo omkring rundkørslen med afkørsel ned til Svendborgmotorvejen.

Chaufføren, en 18-årig mand fra det sydvestlige Odense, bliver anholdt, sigtet for narkokørsel og overtrædelse af fyrværkeriloven, da bilen også er godt fyldt med fyrværkeri. Men de øvrige biler forsvinder.

Klokken 03.00 kommer så en ny melding fra området - denne gang om en bilbrand. Det viser sig, at der er blevet sat ild til den VW Lupo, som var efterladt i vejkanten.

- Da vi ankommer, ser det ud som om, der flyver en del fyrværkeri fra bilen. Derfor tror vi, den er blevet antændt med fyrværkeri, da vi er ret sikre på, at vi har taget al fyrværkeriet med fra bilen, efter vi har standset den, fortæller vagtchef Lars Thede fra Fyns Politi.

Annonce
Natten mellem lørdag og søndag gik der ild i en VW Lupo i Årslev, angiveligt antændt med fyrværkeri, oplyser Fyns Politi. Foto: Local Eyes
Natten mellem lørdag og søndag gik der ild i en VW Lupo i Årslev, angiveligt antændt med fyrværkeri, oplyser Fyns Politi. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce