Annonce
Kerteminde

Big Boat inviterer kong Harald og kronprinsen

Big Boat Challenge vokser - både i størrelse og anseelse.

Stævnet har blot en enkelt udgave bag sig, men jungletrommerne har lydt både inden- og udenlands, og i år tegner alt til, at 50 store både skal kappes ud for Kerteminde.

I forgårs blev 40 pladser givet fri blandt mere end 100 både. 12 timer senere var mere end halvdelen af pladserne besat.

- Jeg regner med, at alle pladser er væk og alt på plads, hvad det angår, i løbet af de næste 14 dage, siger medarrangør Peter Kristoffersen.

Han går også og venter på royalt nyt. For både kronprins Frederik og Norges kong Harald har fået et af de i alt 10 wild cards, som arrangørerne deler ud.

- Kronprinsen var også inviteret sidste år, men måtte desværre sige nej - men han har naturligvis fået en ny invitation.

- Og så har kong Harald også fået én - og det vil selvfølgelig være kanon for os, hvis en eller begge kommer. Kong Harald har en TP52 (det er båden, red.), og dén er stor, siger Peter Kristoffersen.

Han er ikke alene om at krydse fingre for, at der bliver royal glans over Kerteminde i pinsen.

Hvis det sker, så står turistchef Dorte Frandsen - til den tid på barsel - på kajen og klapper.

- Det vil være uvurderligt for Kerteminde - et kæmpe trækplaster og tilløbsstykke - det vil vi slet ikke kunne sætte pris nok på, siger hun.

Big Boat Challenge er en kapsejlads for de største både, og sejladsen finder sted samtidigt med nordens største jollestævne - sail extreme.

- Så jeg vil vove at påstå, at vi er Danmarks største sailevent, siger Peter Kristoffersen, der fik ideen til eventen sammen med Anders Sunke.

Også på land vokser aktiviteterne.

Teltet på Ndr. Havnkaj vokser til 500 kvadratmeter, og for landkrabber bliver der mulighed for at se sejladser på en 40 kvadratmeter stor tv-skærm.

Pinsen er i år 22.-24. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce