Annonce
Odense

Bier, yoga og Bob Dylan: Blomsterfestivalen er mere end bare blomster

Selvom man ikke har grønne fingre eller er ellevild med blomster, er der stadig god grund til at gå på opdagelse til blomsterfestivalen. Og efter at kronprinsessen er taget hjem til Amalienborg. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
Blomsterne er selvfølgelig en hel central del af Odense Blomsterfestival, men der er også mange andre ting at opleve på de kommende dages festival. Her er et lille pluk fra det store udvalg i programmet.

Brødtekst

Annonce

Blomsterpassagen

Det er ualmindeligt svært at udpege et enkelt sted i Odense, hvor man i særlig grad vil kunne se de mest imponerende blomsterarrangementer. Men hvis man alligevel skulle pege på ét enkelt sted, er Brandt Passage bestemt et besøg værd.

Hvis man vil kombinere blomsterne med musik eller dans, kan man med fordel møde op mellem klokken 14 og 17 lørdag, hvor bandet No Direction Home vil spille Bob Dylan-sagen eller klokken 12 søndag, hvor Danseakademi City Ballet vil fortolke årets tema omkring tidsrejsen. Begge ting vil foregå på Amfiscenen.

Ingen blomster uden bier

Hvis du interesserer dig for de flittige biers arbejde og betydning for blomsterne eller måske ligefrem har en biavler gemt et sted i maven, kan du blive klogere og få inspiration i Nordfyns Biavlerforenings stand ved Visit Odense. Når du er i dét område, kan du desuden besøge rådhuset, hvor rådhussalen blandt andet danner ramme om en udstilling med foto fra tidligere blomsterfestivaler.

Meditation og yoga

Mange haveejere finder roen, når de ordner blomster eller luer ud i køkkenhaven, men på blomsterfestivalen kan man også hente inspiration til andre metoder, når Gråskov Yoga tager imod i H.C. Andersen Haven.

Lørdag mellem klokken 11 og 12 står den på blid yoga, som er tilrettelagt så nybegyndere også kan være med og finde ud af, hvad det der yoga egentlig er for noget. Søndag står den så på egentlig meditation, hvor de fremmødte også vil få redskaber til, hvordan man selv kan meditere derhjemme. Til begge arrangementer er det en fordel, hvis man har noget med, man kan sidde på.

Stort plantesalg

Blomsterfestivalen er i princippet slut, men mandag fra klokken 15 til 19 er der faktisk mulighed for at gøre en særdeles god handel, når DOK5000 slår dørene op til det store plantesalg, hvor en del af de mere end 100.000 planter fra festivalen bliver sat til salg.

Der vil være alverdens blomster og planter til salg, og hvis man er plus-kunde hos Fyens Stiftstidende kan man gå på jagt i hallen fra klokken 14 - en time før hallen åbner for alle andre. Man skal bare huske at medbringe sin personlige adgangsbillet, der kan hentes via hjemmesiden stiftenfordele.dk under menuen "Andre arrangementer".

Andre der vil have adgang til hallen fra klokken 14, skal betale 50 kroner ved indgangen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce