Annonce
Nyborg

Bidt af vingummi: Ny specialbutik åbner med smagsprøver

For Anja Kristensen begyndte produktionen af hjemmelavet vingummi som et hobbyprojekt hjemme på køkkenbordet. Men efterhånden forfinede hun konsistensen, der ikke kan sammenlignes med almindelig vingummi. Foto: Kasper Riggelsen
Anja Kristensen fra Nyborg har fået en flyvende start på sin drøm om at kunne leve af at sælge hjemmelavet vingummi og andre specialvarer. Endnu før butikken i Nørregade har slået dørene op, er hun udvalgt til at reprænsentere Danmark ved stor fagmesse i Amsterdam.
Annonce

Nyborg: Nogle gange er der ikke andet at gøre end at kaste sig ud i det, hvis man selv mener, man har fået en god idé.

Det gjorde Anja Kristensen fra Nyborg, da hun midt i corona-krisen meldte ud, at hun ville åbne en ny butik i Nørregade samt en webshop, hvor hun vil sælge hjemmelavet vingummi. Blandt meget andet.

Den officielle åbning har trukket lidt ud - primært, fordi det har taget længere tid end beregnet at bygge et nyt produktionskøkken. Sådan et skal der nemlig også være i forlængelse af butikken på hjørnet af Nørregade og Vægtergade, hvor der tidligere lå en garnforretning.

Men nu er åbningsdatoen klar, nærmere bestemt fredag den 19. juni klokken 13. Her vil Anja Kristensen byde kunderne velkommen med mjødsmagning og smagsprøver på den hjemmelavede vingummi, som er helt fri for både gelantine, laktose og gluten.

Som navnet "Calling Nature" antyder har den 41-årige nyborgenser nemlig gjort sig rigtig mange tanker om, hvordan man kan lave slik, der er både bæredygtig og kan spises af alle.

Den slags er der tilsyneladende et stort marked for. Lige siden hendes forretningsidé blev omtalt første gang i Fyens Stiftstidende og Lokalavisen Nyborg har hun hun haft travlt med at svare på henvendelser.

- Jeg er blandt andet blevet ringet op af Nordjyske Medier og skulle give interview til noget, der hed "Food Supply". I det hele tager er jeg blevet bombarderet med henvendelser og skal blandt andet til Amsterdam, hvor jeg skal repræsentere Danmark på en stor fagmesse, der hedder Food Expo, til november. Næste år skal jeg til så til Barcelona. Derudover er jeg blevet kontaktet af en virksomhed på Sjælland, der gerne vil samarbede om udvikling af produkter, fortæller hun.

- Så jeg har lidt travlt med den del, samtidig med at jeg gerne vil have mit nye køkken helt færdigt. Men det er selvfølgelig fedt, at det har givet så meget respons, tilføjer Anja Kristensen.

Selv forventer hun, at den fysiske butik vil holde åbent tre dage om ugen: Tirsdag, fredag og lørdag. De øvrige dage skal bruges på produktionen af den hjemmelavede vingummi, som findes i en lang række forskellige smagsvarianter.

Med tiden vil hun udvide sortimentet med blandt hjemmelavede bolcher og lakrids, ligesom butikken sælger en række andre specialprodukter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce