Annonce
Middelfart

Bibliotekleder indkalder til borgermøde i Nørre Aaby: Håber at frivillige vil hjælpe med at holde øje med åbent bibliotek

Kommunens biblioteksleder Charlotte Pedersen indkalder til borgermøde den 28. januar som optakt til genåbningen af Nørrre Aaby Bibliotek den 4. februar. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Biblioteksleder Charlotte Pedersen håber på stor lokal opbakning ved borgermøde den 28. januar om det åbne bibliotek.

Annonce

Nørre Aaby: Det åbne bibliotek er tilbage i Nørre Aaby den 4. februar efter at have været lukket siden den 17. november sidste år, hvor biblioteksleder Charlotte Pedersen fik nok af unges omfattende hærværk og valgte at låse døren uden for den betjente åbningstid. Som optakt til genåbningen indkaldes til borgermøde på biblioteket mandag den 28. januar klokken 16.30, hvor Charlotte Pedersen vil fortælle om planerne for genåbningen.

- Hensigten med mødet er at inddrage borgerne i diskussionen om, hvordan vi i fællesskab kan støtte op om det åbne bibliotek i fremtiden. Og det er min klare fornemmelse, at de lokale gerne vil hjælpe med til at holde øje med biblioteket i den ubemandede åbningstid, så vi hurtigt kan tage affære, hvis de unge igen skulle finde på at bruge det som mødested og udøve hærværk, siger Charlotte Pedersen. Det er hendes håb, at fremmødet den 28. bliver så stort, at der kan etableres et hold af frivillige, lokale borgere, der skiftes til at være stede i den ubetjente tid om aftenen.

Som en anden mulighed for mere opmærksomhed og tilstedeværelse i aftentimerne nævner hun flere frivilligt organiserede aktiviteter på biblioketet.

- Mulighederne er mange, og de kan sikkert kombineres, siger Charlotte Pedersen.

Annonce

De værste er væk

Bibliotekslederen er i løbende dialog med både SSP og politiet og fortæller, at de også forventes at deltage i borgermødet.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld, hvis vi står sammen om det her. Vi har lavet en god handlingsplan, som foruden hjælpen fra borgerne også omfatter løbende anmeldelser til politiet af selv de mindste ting, de unge måtte lave. På den måde vil politiet og SSP have en god føling med situationen og kan straks skride ind, når der måtte være behov for det, siger Charlotte Pedersen, der allerede nu har en god mavefornemmelse op til borgermødet.

- Jeg oplever et stærkt sammenhold i Nørre Aaby, og jeg har samtidig hørt fra politi og SSP, at de unge, som førte an i hærværket, ikke længere kommer i byen, mens resten har fundet andre steder at mødes, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce