Annonce
Middelfart

Biblioteket gør klar til ny sæson med læsecaféer

På biblioteket på KulturØen lægger alle læsecaféer op til et af efterårets mange arrangementer. PR foto

Middelfart Kommune: I efterårsmånederne er gode bøger og varm kaffe en god kombination. Derfor inviterer bibliotekerne i Ejby, Nørre Aaby og Middelfart igen til åbne læsecaféer. De er gratis og ikke kræver tilmelding. Der er både nyt og gammelt, dansk og udenlandsk litteratur på programmet.

På Ejby Bibliotek er det Maria Guldager Rasmussen, der har udvalgt bøgerne til efterårets læsecaféer. Det foregår tirsdag 24. september, tirsdag 29. oktober og tirsdag 26. november. Alle dage kl. 11-12.

På Nørre Aaby Bibliotek tager Birgitte Juhl imod, når der i løbet af dette efterår skal læses tre romaner. Det foregår torsdag 26. september, torsdag 31. oktober og torsdag 28. november. Alle dage kl. 11-12.

På Biblioteket på KulturØen er der åben læsecafé onsdag 14. august, onsdag 11. september, tirsdag 1. oktober, onsdag 30. oktober, tirsdag 19. november og onsdag 4. december. Alle dage kl. 11-12.

Bibliotekerne skaffer de bøger, der skal læses. Tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce