Annonce
Spørg os om corona

Biblioteker holder fortsat lukket: Tre ting brugerne skal vide i coronatiden

Borgernes Hus i Odense, der både indholder bibliotek og borgerservice, holder lukket, indtil regeringen melder andet ud. Arkivfoto: Vibeke Volder
Nedenfor kan du få overblik over, hvad der er vigtigt at vide om de lukkede biblioteker i Odense og Nordfyns Kommuner.

Brødtekst

1. Du kan aflevere senere

På bibliotekerne i Odense kan man få lov at aflevere sine bøger, eller hvad man ellers har lånt, senest 21 dage efter, bibliotekerne åbner igen. Man risikerer ikke noget gebyr i mellemtiden.

Man skal ikke lade sig forvirre af, at den oprindelige afleveringsdato stadig står i udlånsoversigten. Og man kan stadig forny materialer.

Bibliotek og Borgerservice i Nordfyns Kommune fortæller blot på hjemmesiden, at brugerne skal vente med at aflevere.

2. Du mister ikke reservationer

Har man reserveret noget materiale, som er blevet tilgængeligt, kan man hente det i op til otte dage efter, bibliotekerne i Nordfyns Kommune åbner igen.

I Odense Kommune er der tale om syv dage. Her nævner man desuden, at der ikke er mulighed for at reservere nye materialer, mens bibliotekerne holder lukket.

Bibliotekerne i Nordfyns Kommune vil dog begynde at tilbyde takeaway, hvor man kan bestille bøger online og siden afhente dem.

3. Muligheder over nettet

Det er muligt at booke en tid med en bibliotekar i Nordfyns Kommune alle ugens hverdage. Man kan også godt få hjælp af borgerservice, hvis man har akut behov, enten via telefon eller selvbetjeningen.

Hos Odense Kommune er det ligeledes muligt at booke en bibliotekar online og få akut hjælp af borgerservice. Samtidig kan man stadig låne materialer over nettet som alternativ til de fysiske bøger på hylderne, ligesom der er midlertidig hjemmeadgang til Infomedia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce