Annonce
Odense

Biblioteker får 1,5 mio. kroner til nye projekter: Skal øge læselysten og forhindre ensomhed

Et moderne bibliotek er meget andet end et sted, der låner bøger ud. Nu har Kulturministeriet støttet Odense Bibliotekerne med 1,5 mio. kroner til tre projekter, der skal øge læselysten hos børn, skabe anderledes kulturaktiviteter og forhindre ensomhed blandt studerende. Foto: Odense Kommune
Kulturministeriet har givet Odense Bibliotekerne en stor anerkendelse i deres arbejde for at nå ud til et bredere publikum.

Odense: Kulturministeriet støtter tre nye biblioteksprojekter for børn, unge og voksne i Odense med knap 1,5 millioner kroner.

Projekterne skal styrke, at bibliotekerne ikke bare er et sted, hvor man går hen og låner bøger. Hvad det indebærer, kan man læse mere om herunder:

1 Hør min tegning

Projektet "Hør min tegning" henvender sig til børn, der ikke har bogen og det skrevne ord som førsteprioritet.

Det tager udgangspunkt i forskellige workshops med billedkunstnere og fortællere. Målet er at øge læselysten og prøve at skabe en smittende fortælleglæde blandt børnene, som også selv skal tegne og fortælle og på den måde lære noget om mekanismerne i en god historie.

Projektet støttes med 324.200 kroner.

2 Venlige gæster tager over

Brugerne af bibliotekerne har ikke de samme behov i dag som for 20 år siden. Deres behov udfordrer det traditionelle bibliotek og stiller krav om nytænkning. Og det forsøger man nu at imødegå ved at lade venlige gæster sætte deres præg på omgivelserne i projektet "Library takeovers".

Her skal lokale interessegrupper være værter i biblioteket og selv skabe forskellige aktiviteter, der tager udgangspunkt i netop deres ønsker. For eksempel kan en spejdergruppe sætte fokus på bæredygtighed, eller en kunstnergruppe kan lave en formidlingsplatform. Man kunne også forestille sig unge lave en scene for nutidig litteratur eller en gruppe pensionister lave en fortælle-lounge.

Projektet støttes med 692.700 kroner

3 Bekæmp ensomheden blandt unge

"Studiefællesskaber i kulturelle rammer" hedder det sidste projekt, der skal forsøge at modvirke den følelse af ensomhed flere studerende sidder med, efter at være begyndt på et nyt studie - ofte i en ny by.

Undersøgelser peger på, at hver 8. nye studerende er ensom, og at ensomhed på studiet er den fjerdestørste årsag til frafald. Tendensen er blevet forstærket her under coronakrisen.

Opskriften her er enkelt - at unge ved at deltage i kulturelle aktiviteter sammen med andre på den måde kan styrke deres sociale netværk og dermed også klare sig bedre på studiet.

Projektet støttes med 470.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce