Annonce
Assens

Bibliotekarerne frygter massakre: - Det er en nedvurdering af en hel profession

Biblioteket bliver reduceret til en udleveringscentral, hvis spareforslag om at lukke op mod fem af kommunens seks biblioteker gennemføres, mener tillidsrepræsentant. Arkivfoto: Laust Jordal
Revisionsfirmaet BDO foreslår politikerne at lukke op mod fem af seks af Assens Kommunes biblioteker. Bibliotekarernes tillidsmand kalder forslaget en massakre.

Antallet af biblioteker i Assens Kommune kan blive reduceret fra seks til tre eller helt ned til et, mens medarbejderstaben kan blive beskåret med op mod 75 procent.

Det sker, hvis politikerne følger et forslag fra revisionsfirmaet BDO, som har kulegravet Assens Kommunes økonomi med henblik på at finde besparelser.

Og ifølge BDO er der altså noget at hente på biblioteksområdet. I 2020 vil det være mellem 4,4 millioner kroner og 7,2 millioner kroner - alt efter hvor mange filialer lukkes, og hvor mange medarbejdere fyres - stigende til henholdsvis 6,6 millioner kroner og 10,7 millioner kroner i de følgende år.

Det spareforslag har sendt rystelser gennem bibliotekspersonalet, fortæller bibliotekar og tillidsrepræsentant Heidi Mørch, der ikke tøver med at kalde forslaget for en massakre.

- Det er det jo. Det er faktisk ikke engang overdrevet, siger hun.

Annonce

BDO's forslag

Der er i dag seks biblioteker i Assens Kommune; i Aarup, Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup St. og Vissenbjerg.

Revisionsfirmaet BDO, der har kulegravet Assens Kommunes økonomi, foreslår, at der lukkes mellem tre og fem biblioteker, og at medarbejderstaben reduceres med mellem 8,6 og 14,4 årsværk. Der er i dag omkring 19 årsværk på bibliotekerne.

Samtidig skal materialebestanden også reduceres - enten med 40 eller 60 procent.

Det vil i 2020 give besparelser på mellem 4,4 og 7,2 millioner. I årene efter vil besparelsen være på mellem 6,6 og 10,7 millioner kroner.

BDO's beslutningsblokke (det vil sige spareforslag) indgår sammen med de råderumskataloger (det vil sige spareforslag), som de politiske udvalg udarbejdede før sommerferien, i budgetforhandlingerne, der starter fredag kl. 8.30.

Dyb forundring

Der er flere årsager til, at spareforslaget vækker harme på bibliotekerne.

- Vi ser selvfølgelig med dyb forundring på, hvordan man overvejer at fjerne op til 75 procent af en hel profession, som ikke kan erstattes af en anden. Der er – heldigvis – ikke et forslag om at fyre 75 procent af socialrådgiverne, lærerne eller noget andet. Det er en nedvurdering af en hel profession, som står som den tredjemest troværdige i Danmark, siger Heidi Mørch og peger også på et andet element:

- Det undrer os voldsomt i forhold til, at man sidder med en ny kultur- og fritidspolitik, i forhold til de indspark, vi er kommer med til Vision 2030, og i forhold til at man vil bruge et nyt moderne bibliotek for udviklingen af Assens by. På byrådsmødet før sommerferien sagde man jo, at vi også er nødt til at investere i nogle af de ting, der gør, at folk rent faktisk har lyst til at bosætte sig her.

- På trods af at vi selvfølgelig godt ved, hvordan Assens Kommunes situation ser ud og har set ud i flere år. Det er vi fuldstændig klar over.

Udleveringscentral

Og så vil besparelserne naturligvis ramme bibliotekernes brugere.

Hvis der bliver færre biblioteksfilialer, vil der blive længere til bibliotekerne for brugerne, men indholdet i bibliotekerne vil også ændres markant.

- Hvis det her går igennem, så har du enten et eller tre udleveringssteder af materiale. Det er det, du har. Der vil ikke være personale til det store skolesamarbejde omkring læselyst, som vi ifølge biblioteksloven skal tilbyde. Alt det, vi arbejder med integration, er væk. Vores 'Bogen Kommer', hvor vi kommer ud til gamle, syge og handicappede med materiale, er væk. Alt vores udadvendte litteraturformidling er væk. Alle vores samarbejder med andre kulturinstitutioner (som museet og musikskolen, red.) er væk. Og vores samarbejde med arkiver og brugergrupper i al almindelighed. Det kommer også til at koste på vores regionale og nationale samarbejde.

- Alt det, I som brugere får gennem bibliotekerne vil forsvinde. Man får en materialeudleveringscentral, forudser Heidi Mørch, der dog håber, at politikerne ser anderledes på bibliotekernes rolle i samfundet, end BDO har gjort.

- Det kan godt være, jeg er naiv, men jeg har en stor tiltro til, at der er forskel på, hvad politikerne, selvom det er dem, der sidder med ansvaret, beslutter og på, hvad et revisionsfirma, som bliver betalt en millioner for at finde 30-plus millioner uden at tage hensyn til andet end, hvad der er jura, og hvad der kan gå hurtigst muligt, foreslår.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce