Annonce
Kerteminde

Ups - Bibliotek på første sal skal flytte: Gulvet kan ikke holde til bogreolerne

Formand for Langeskov Bibliotekets Venner, Kirsten Holm, synes, at byens nye bibliotek skal ligge i midtbyen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Langeskov Bibliotek skal alligevel ikke ligge på første sal af Langeskov Park. Undersøgelser viser, at gulvet ikke kan holde til biblioteksbøgerne, så der ledes fortsat efter en beliggenhed til biblioteket.

Langeskov: Det var besluttet, at Langeskov Bibliotek skulle rykke i nye lokaler på første sal af Langeskov Park, men sådan bliver det ikke alligevel.

Gulvet kan nemlig ikke holde til biblioteksbøgerne.

- Undersøgelser viser, at gulvet ikke kan holde til at have bibliotek, så der skal findes en anden placering, siger Allan Thomsen (K), næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget i Kerteminde Kommune.

Den nye placering er endnu ukendt, men der arbejdes på en lokation, forklarer han.

- Der er tale om at prøve at finde en anden placering i Langeskov Park.

Annonce

Det er da en åbning og en ny chance for at få en kulturinstitution midt i byen.

Kirsten Holm, formand for Langeskov Bibliotekets Venner

Vil gerne have et bibliotek midt i byen

Kirsten Holm, formand for Langeskov Bibliotekets Venner, håber, at biblioteket kan få lov til at flytte til det gamle rådhus midt i byen, som ligger ved siden af Langeskov Centret.

- Vi vil gerne have biblioteket i centrum, så der ikke er så langt for især de ældre. Det gamle rådhus ligger lige ved siden af Langeskov Centret, og så vil man også automatisk besøge biblioteket, når man handler. Vi har intet samlingssted i byen, og biblioteket kunne ved placering i rådhuset fungere som mødested, hvor foreninger kan holde arrangementer. Det kan være et kulturaktivitetscenter for byens borgere.

Det gamle rådhus bruges til kontorlokaler, men Kirsten Holm håber, at der kan blive plads til både kontor og bibliotek.

- Jeg synes sagtens, at man kombinerer kontor og bibliotek, hvis man tænker lidt kreativt.

Hun ser konstateringen af, at gulvet på første sal i Langeskov Park ikke kan bære et bibliotek som en ny åbning.

- Det er da en åbning og en ny chance for at få en kulturinstitution midt i byen.

Håber på inddragelse fra borgerne

For Kirsten Holm er det vigtigt at have et sted at samles i byen, uanset om man er ældre eller studerende.

Derfor håber hun også, at byens borgere vil byde ind og støtte.

- Jeg kan kun opfordre byens borgere til at komme med læserbreve, kommentarer og lignende i håbet om, at rådhuset kan blive bibliotekets nye hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce