Annonce
Erhverv

Biavlerkursus for hele familien

Fem kursusgange lærer om biavl og bivenlige planter. Arkivfoto: Jacob Schultz

LANGELAND: Den tid er forbi, hvor biavlere var gamle piberygende mænd, som ikke vidste, hvad de ellers skulle få tiden til at gå med. Mange yngre kvinder og mænd er at finde i medlemskredsen i dag. Specielt har tilgangen af kvinder været stor, og nu vil Langeland Biavlerforening også gerne have fat i de unge, fremfører biavlerforeningen.

Der bydes på et kursus over fem onsdage med start den 28. april, og tidsmæssigt har biavlerforeningen tænkt de unge ind i planlægningen. Det foregår klokken 17-19,30, så kan alle komme tidligt i seng og være friske til næste dag. Kurset afvikles selvfølgelig i fuld overensstemmelse med gældende corona regler, og der er rabat på familietilmelding.

Moderne biavl handler om meget andet end honning; biernes produkter bruges også til fremstilling af salver, bolcher, mjød, pollendrys, vokslys, beewraps, der kan erstatte stanniol,  og selvfølgelig også mange forskellige typer honning over sæsonen.

Annonce

Når man får indsigt i deres forunderlige verden, vil man ikke kunne undgå også at interessere sig for deres fødegrundlag. Man kan i familien være fælles om at lære de bi- og insektvenlige planter at kende, lave egne arealer med bivenlige planter samt i grundejer- og beboerforeninger gå sammen om at tilplante ledige arealer med sådanne planter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce