Annonce
Sydfyn

Bi-information: Besøgsgård får penge til touchskærm om bier

I besøgsbigården kan man lære, hvordan man udover at samle honning kan gøre en forskel for naturen ved at passe på bierne. Fremover vil turister også kunne læse med på engelsk og tysk. Foto: Fotoklub Langeland
Med en donation på 16.000 kroner har Langelands Biavlerforening nu rejst penge nok til en A/V-touchskærm i besøgsbigården.

TRANEKÆR: Siden indvielsen af besøgsbigården i Tranekær, som er i gang med anden sæson, har flere og flere turister fundet vej til den lille attraktion overfor slottet. Men for udlændinge har det været småt med skriftlig information, for der er ikke plads til informationstavler på flere sprog på udstillingspavillonens vægge.

Det bliver anderledes nu. Med en donation fra Fynske Bank på 16.000 kroner som den sidste finansielle byggeklods kan biavlerforeningen købe en A/V-touchskærm, hvor besøgende kan læse tekster på tysk og engelsk, mens de kigger på biavlernes billedgalleri, som er blevet til i samarbejde med Fotoklub Langeland.

Foreningens formand, Svend Aage Sørensen, håber, at skærmen også kan bidrage til at vække interesse hos unge mennesker og oplyse dem om biernes nytteværdi - et budskab, som foreningen gør et stort arbejde for at formidle.

- Morgendagens biavlere er de unge i dag, og de unges tilgang til at indhente viden går via de elektroniske muligheder. Vi tror, vi med vores nye touchskærm kan plante interessen for biernes forunderlige verden hos de unge, en interesse som siden vil give lysten til selv at blive biavlere, udtaler han i en pressemeddelelse.

Skærmen giver også mulighed for at lave undervisning og foredrag om aktuelle emner for foreningens medlemmer og gæster.

Den nye sæson starter den 1. maj. Udstillingen er åben hver dag fra klokken 10 til 16, der er fri og gratis adgang til området. I juni og juli vil der være eftermiddage. Det kommer der flere informationer om på foreningens hjemmeside www.llbf.dk .

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce