Annonce
112

Bevidstløs 64-årig trukket op ad skrænt i marinebåre: Ni brandfolk bistod redningsaktionen

En ældre mand blev torsdag eftermiddag fundet for enden af en skrænt ved Trelde Næs ud mod Lillebælt. Manden var ikke ved bevidsthed, da han blev fløjet mod OUH. TrekantBrand bistod med bjærgningen.
Annonce

Trelde Næs: Torsdag eftermiddag var Trelde Næs fyldt med politi, brand- og ambulancefolk. En 64-årig mand blev fundet ved bunden af en skrænt, blødende.

Det oplyste Sydøstjyllands Politi torsdag eftermiddag.

Ni mand fra TrekantBrand var til stede ved området nær shelteren mod Lillebælt. Fire fra vagtholdet, fire højdereddere og indsatsleder Johnny Rasmussen selv.

- Meldingen lød på, at han var faldet ned ad en skrænt, og han blev fløjet med helikopter derfra, fortæller indsatslederen og fortsætter.

- Vi var ni fra TrekantBrand, og der var brug for os alle. Vi var mange til at løfte, og han blev transporteret henad et langt stykke langs vandkanten.

Torsdag blev en 64-årig mand fundet på Trelde Næs, blødende. Han blev efterfølgende trukket op ad skrænten ved hjælp af tov og en marinebåre. Højderedderne fra TrekantBrand bistod bjærgningen, og i alt deltog ni mand fra TrekantBrand i redningsaktionen. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Annonce

Stejlt område

Det var brandvæsenet, der bistod med at få den 64-årige mand op ad skrænten, og til det blev der blandt andet brugt en såkaldt marinebåre. Manden blev efterfølgende trukket op ved hjælp af et tovværk.

På toppen af skrænten stod en maskine, der kunne trække tovværket og dermed også marinebåren op på jævnt underlag. Herfra blev manden kørt i ambulance frem til den helikopter, der var landet på den store parkeringsplads.

Hvad de præcise omstændigheder ved ulykken er, vides for nuværende ikke. Sen eftermiddag torsdag oplyste politiet, at manden ikke var ved bevidsthed.

- Men det var stejlt derude, lyder det fra Johnny Rasmussen fra TrekantBrand.

Han blev efterfølgende fløjet til Odense Universitetshospital.

Ifølge Ritzau var manden natten til fredag i kritisk tilstand.

Mandens pårørende er blevet underrettet. Meldingen om fald fra skrænt landede hos TrekantBrand torsdag klokken 15.57. Politiet fik dog de første anmeldelser allerede klokken 15.38.

Hvad der præcist er gået forud for, at en 64-årig mand torsdag eftermiddag blev fundet liggende for enden af en skrænt på Trelde Næs er for nuværende uvist. Da manden blev fløjet mod OUH med helikopter, var han bevidstløs. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce