Annonce
112

Bevidst påkørsel under bandekonflikt kommer først for retten i oktober

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retssagen om en bevidst påkørsel af en bil under bandekonflikten i Odense begyndte tirsdag. Det var dog et andet forhold om røveri i samme sag, der blev behandlet ved tirsdagens retsmøde.

Retten i Odense tog tirsdag hul på en sag, der handler om bandernes forsøg på at omgå stramninger i bandepakken ved at bruge biler som våben.

En 20-årig mand er tiltalt for et forsøg på at påkøre en person i Vollsmose den 9. april og for kort efter at have påkørt mandens bil. Han er også tiltalt for at have truet den pågældende på livet.

Retsmødet tirsdag handlede dog primært om et forhold om røveri, hvor den 20-årige og en jævnaldrende begge er tiltalt. Ifølge politiet begik de to sammen røveri på parkeringspladsen ved Bazar Fyn den 19. april omkring klokken 14.30.

Her skulle den af mændene, der er tiltalt for påkørslen, have truet sig til 600 kroner og en mobiltelefon ved at holde en kniv op mod halsen på en af de tre forurettede. Og derefter sagt: "Hvis jeg ser dig igen, stikker jeg dig ned."

Det var dog et noget andet billede af hændelsen, der stod tilbage, efter de tre, røveriet gik ud over, og de tiltalte havde afgivet deres forklaringer.

Annonce

Trak i land

Især det ene vidne ændrede sin forklaring. Det var ham, der til politiet havde fortalt om en kniv og truslen. I retten tirsdag erkendte han dog, at det ikke var præcist.

- Jeg gik i panik og har nok sagt noget lort til politiet, medgav han.

Han fastholdt dog, at den ene tiltalte havde sagt, at det "ville blive værst for dem selv, hvis de gjorde mere ud af det". Underforstået, at de tre ikke skulle gå til politiet.

De tiltalte afviste, at der skulle have været en kniv, men den ene erkendte at have slået en af mændene et par gange. De nægtede begge, at de skulle have begået røveri. Der blev ikke taget nogen telefon eller nogen penge, forklarede de.

Den 20-årige, der er tiltalt for påkørslen og forsøget herpå i Vollsmose, nægter sig skyldig i dette og en lang række færdselsovertrædelser.

Denne del af sagen kommer først for retten i oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce