Annonce
112

Bevidst påkørsel under bandekonflikt kommer først for retten i oktober

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retssagen om en bevidst påkørsel af en bil under bandekonflikten i Odense begyndte tirsdag. Det var dog et andet forhold om røveri i samme sag, der blev behandlet ved tirsdagens retsmøde.
Annonce

Retten i Odense tog tirsdag hul på en sag, der handler om bandernes forsøg på at omgå stramninger i bandepakken ved at bruge biler som våben.

En 20-årig mand er tiltalt for et forsøg på at påkøre en person i Vollsmose den 9. april og for kort efter at have påkørt mandens bil. Han er også tiltalt for at have truet den pågældende på livet.

Retsmødet tirsdag handlede dog primært om et forhold om røveri, hvor den 20-årige og en jævnaldrende begge er tiltalt. Ifølge politiet begik de to sammen røveri på parkeringspladsen ved Bazar Fyn den 19. april omkring klokken 14.30.

Her skulle den af mændene, der er tiltalt for påkørslen, have truet sig til 600 kroner og en mobiltelefon ved at holde en kniv op mod halsen på en af de tre forurettede. Og derefter sagt: "Hvis jeg ser dig igen, stikker jeg dig ned."

Det var dog et noget andet billede af hændelsen, der stod tilbage, efter de tre, røveriet gik ud over, og de tiltalte havde afgivet deres forklaringer.

Annonce

Trak i land

Især det ene vidne ændrede sin forklaring. Det var ham, der til politiet havde fortalt om en kniv og truslen. I retten tirsdag erkendte han dog, at det ikke var præcist.

- Jeg gik i panik og har nok sagt noget lort til politiet, medgav han.

Han fastholdt dog, at den ene tiltalte havde sagt, at det "ville blive værst for dem selv, hvis de gjorde mere ud af det". Underforstået, at de tre ikke skulle gå til politiet.

De tiltalte afviste, at der skulle have været en kniv, men den ene erkendte at have slået en af mændene et par gange. De nægtede begge, at de skulle have begået røveri. Der blev ikke taget nogen telefon eller nogen penge, forklarede de.

Den 20-årige, der er tiltalt for påkørslen og forsøget herpå i Vollsmose, nægter sig skyldig i dette og en lang række færdselsovertrædelser.

Denne del af sagen kommer først for retten i oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce