Annonce
112

Bevidst påkørsel under bandekonflikt kommer først for retten i oktober

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retssagen om en bevidst påkørsel af en bil under bandekonflikten i Odense begyndte tirsdag. Det var dog et andet forhold om røveri i samme sag, der blev behandlet ved tirsdagens retsmøde.

Retten i Odense tog tirsdag hul på en sag, der handler om bandernes forsøg på at omgå stramninger i bandepakken ved at bruge biler som våben.

En 20-årig mand er tiltalt for et forsøg på at påkøre en person i Vollsmose den 9. april og for kort efter at have påkørt mandens bil. Han er også tiltalt for at have truet den pågældende på livet.

Retsmødet tirsdag handlede dog primært om et forhold om røveri, hvor den 20-årige og en jævnaldrende begge er tiltalt. Ifølge politiet begik de to sammen røveri på parkeringspladsen ved Bazar Fyn den 19. april omkring klokken 14.30.

Her skulle den af mændene, der er tiltalt for påkørslen, have truet sig til 600 kroner og en mobiltelefon ved at holde en kniv op mod halsen på en af de tre forurettede. Og derefter sagt: "Hvis jeg ser dig igen, stikker jeg dig ned."

Det var dog et noget andet billede af hændelsen, der stod tilbage, efter de tre, røveriet gik ud over, og de tiltalte havde afgivet deres forklaringer.

Annonce

Trak i land

Især det ene vidne ændrede sin forklaring. Det var ham, der til politiet havde fortalt om en kniv og truslen. I retten tirsdag erkendte han dog, at det ikke var præcist.

- Jeg gik i panik og har nok sagt noget lort til politiet, medgav han.

Han fastholdt dog, at den ene tiltalte havde sagt, at det "ville blive værst for dem selv, hvis de gjorde mere ud af det". Underforstået, at de tre ikke skulle gå til politiet.

De tiltalte afviste, at der skulle have været en kniv, men den ene erkendte at have slået en af mændene et par gange. De nægtede begge, at de skulle have begået røveri. Der blev ikke taget nogen telefon eller nogen penge, forklarede de.

Den 20-årige, der er tiltalt for påkørslen og forsøget herpå i Vollsmose, nægter sig skyldig i dette og en lang række færdselsovertrædelser.

Denne del af sagen kommer først for retten i oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce