Annonce
112

Bevidst påkørsel under bandekonflikt kommer først for retten i oktober

Retten i Odense. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retssagen om en bevidst påkørsel af en bil under bandekonflikten i Odense begyndte tirsdag. Det var dog et andet forhold om røveri i samme sag, der blev behandlet ved tirsdagens retsmøde.

Retten i Odense tog tirsdag hul på en sag, der handler om bandernes forsøg på at omgå stramninger i bandepakken ved at bruge biler som våben.

En 20-årig mand er tiltalt for et forsøg på at påkøre en person i Vollsmose den 9. april og for kort efter at have påkørt mandens bil. Han er også tiltalt for at have truet den pågældende på livet.

Retsmødet tirsdag handlede dog primært om et forhold om røveri, hvor den 20-årige og en jævnaldrende begge er tiltalt. Ifølge politiet begik de to sammen røveri på parkeringspladsen ved Bazar Fyn den 19. april omkring klokken 14.30.

Her skulle den af mændene, der er tiltalt for påkørslen, have truet sig til 600 kroner og en mobiltelefon ved at holde en kniv op mod halsen på en af de tre forurettede. Og derefter sagt: "Hvis jeg ser dig igen, stikker jeg dig ned."

Det var dog et noget andet billede af hændelsen, der stod tilbage, efter de tre, røveriet gik ud over, og de tiltalte havde afgivet deres forklaringer.

Annonce

Trak i land

Især det ene vidne ændrede sin forklaring. Det var ham, der til politiet havde fortalt om en kniv og truslen. I retten tirsdag erkendte han dog, at det ikke var præcist.

- Jeg gik i panik og har nok sagt noget lort til politiet, medgav han.

Han fastholdt dog, at den ene tiltalte havde sagt, at det "ville blive værst for dem selv, hvis de gjorde mere ud af det". Underforstået, at de tre ikke skulle gå til politiet.

De tiltalte afviste, at der skulle have været en kniv, men den ene erkendte at have slået en af mændene et par gange. De nægtede begge, at de skulle have begået røveri. Der blev ikke taget nogen telefon eller nogen penge, forklarede de.

Den 20-årige, der er tiltalt for påkørslen og forsøget herpå i Vollsmose, nægter sig skyldig i dette og en lang række færdselsovertrædelser.

Denne del af sagen kommer først for retten i oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce