Annonce
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Nyborg Vold. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Annonce

På to døgn fik facebookgruppen "Bevar Nyborgs volde" 1200 medlemmer.

Formål: At bevare Nyborgs fredede og beplantede volde, deres unikke, markante og grønne træk i bymiljøet. Et voldterræn, der blev rekreativt område efter 1869, hvor Nyborg blev nedlagt som fæstning og har været det siden.

Årsagen til oprettelsen af gruppen er et forsøg på at bevare Nyborgs kanal og voldgravssystem, som vi kender det: Et grønt område med stor biodiversitet, sjældne og enkelte fredede flagermus, edderkopper og orkidé. Den 3. november er skæringsdato for vedtagelse af lokalplan nr. 303, en plan der indbefatter ændringer (fjernelse af træer, buske, vegetation) af voldgravens brinker/skråninger og nogle små kolonihavehuse.

Kommunen er ellers på vej til nominering af European Green Leaf Award 2021 i EU, udtrykker de går ind for grøn omstilling med biodiversitet og forsøger at opnå en plads på verdensarvslisten i forbindelse med restaureringen af slottet i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, hvor chancen er tæt på nul, men har de i virkeligheden sat sig mellem to stole, vil de både blæse og have mel i munden, med tiltag, der er modsatrettede?

Vi vil forsøge at forhindre, hvad vi føler er et overgreb mod naturens rettigheder, vores kultur og tradition, vi mister noget uerstatteligt, det er uopretteligt at barbere voldene, så de fremstår som " museumsgenstande", kulisser til slottet, "krigszone" fra 1600.

Vi ønsker at beholde det fredede, smukke grønne, rekreative område, det omkranser vor bymidte på flotteste vis, det er byens lunger. I en tid hvor miljø og klima vægtes højt i tale, er det voldsomt at fjerne noget fysisk, der er sundt og godt for alle byens borgere, ja alle besøgende, der frit kan bevæge sig rundt i området og nyde livet her året rundt. Vi appelerer til Nyborg kommune: "Lad os bevare Nyborgs volde - sammen!" Uden disse drastiske forringelser ifølge lokalplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce