Annonce
Læserbrev

Bevar H.C. Andersen Skolen

Annonce

Der verserer mange flotte ord fra byrådspartierne om alle de gode ting, man vil gøre for børnenes skyld i Vollsmose. Det satte de forældre, børn og lærere fra H.C. Andersen Skolen, som stod foran Odense Rådhus, inden byrådsmødet vedtog budget 2020, et stort spørgsmåltegn ved.

De protesterede mod planerne om lukning af H.C. Andersen Skolen og flytning af af cirka 300 børn til Abildgårdskolen, som allerede har omkring 400 elever.

Byrådspartierne er enige om, at man i de kommende mange år ikke vil sammenlægge eller lukke skoler i Odense. Vi skal ikke gøre forældre og børn utrygge, siger de. Enig, men hvorfor i alverden gælder det ikke for forældre og børn i Vollsmose? Er Vollsmose ikke en del af Odense? Her vil man lukke H.C. Andersen Skolen, flytte børnene til en anden skole, og så vil man rive nogle af børnenes hjem ned, så de endnu en gang skal flytte, ikke bare skole, men også hjem.

Vi har hørt dem så mange gange sige, at det ikke er godt, at der er mange børn med anden baggrund samlet i samme institution. Nu vil man ved lukningen af H.C. Andersen skolen samle endnu flere børn i Abildgårdskolen, som så bliver den eneste skole i Vollsmose, og vupti, nu er det lige pludselig godt, at alle børn i Vollsmose er samlet i den samme skole, for så kan man lave en samlet indsats.

De ansvarlige politikere får ikke skrammer af at handle på den måde, men deres handlinger efterlader dybe psykiske skrammer hos de mennesker, det går ud over. SF, Alternativet og Enhedslisten er imod lukning af skolen. I Enhedslisten håber vi, at de andre partier genovervejer deres holdning til børn i Vollsmose. Børn er børn, uanset hvor i byen de bor. En særlig opfordring til børnenes radikale rådkvinde, Susanne Ursula Crawley Larsen: stop planerne om skolelukning i Vollsmose.

Ghettostempling og nedrivningsplaner skaber mere end nok usikkerhed i børnenes liv. Skab ikke større utryghed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce