Annonce
Læserbrev

Bevar H.C. Andersen Skolen

Der verserer mange flotte ord fra byrådspartierne om alle de gode ting, man vil gøre for børnenes skyld i Vollsmose. Det satte de forældre, børn og lærere fra H.C. Andersen Skolen, som stod foran Odense Rådhus, inden byrådsmødet vedtog budget 2020, et stort spørgsmåltegn ved.

De protesterede mod planerne om lukning af H.C. Andersen Skolen og flytning af af cirka 300 børn til Abildgårdskolen, som allerede har omkring 400 elever.

Byrådspartierne er enige om, at man i de kommende mange år ikke vil sammenlægge eller lukke skoler i Odense. Vi skal ikke gøre forældre og børn utrygge, siger de. Enig, men hvorfor i alverden gælder det ikke for forældre og børn i Vollsmose? Er Vollsmose ikke en del af Odense? Her vil man lukke H.C. Andersen Skolen, flytte børnene til en anden skole, og så vil man rive nogle af børnenes hjem ned, så de endnu en gang skal flytte, ikke bare skole, men også hjem.

Vi har hørt dem så mange gange sige, at det ikke er godt, at der er mange børn med anden baggrund samlet i samme institution. Nu vil man ved lukningen af H.C. Andersen skolen samle endnu flere børn i Abildgårdskolen, som så bliver den eneste skole i Vollsmose, og vupti, nu er det lige pludselig godt, at alle børn i Vollsmose er samlet i den samme skole, for så kan man lave en samlet indsats.

De ansvarlige politikere får ikke skrammer af at handle på den måde, men deres handlinger efterlader dybe psykiske skrammer hos de mennesker, det går ud over. SF, Alternativet og Enhedslisten er imod lukning af skolen. I Enhedslisten håber vi, at de andre partier genovervejer deres holdning til børn i Vollsmose. Børn er børn, uanset hvor i byen de bor. En særlig opfordring til børnenes radikale rådkvinde, Susanne Ursula Crawley Larsen: stop planerne om skolelukning i Vollsmose.

Ghettostempling og nedrivningsplaner skaber mere end nok usikkerhed i børnenes liv. Skab ikke større utryghed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce