Annonce
Assens

Bevæget afsked: Syngedrengenes korleder skal være organist i Store Heddinge

Finn Pedersen dirigerede søndag eftermiddag Syngedrenge-koret en af de sidste gange, inden han 1. november tiltræder en stilling som organist i Store Heddinge. Foto: Søren Plovgaard
Stor deltagelse til farvelkoncert og reception for Finn Pedersen, der i 22 år har været organist og leder af Syngedrenge-koret ved Vor Frue Kirke i Assens.

Assens: Syngedrengenes korleder Finn Pedersen tiltræder 1. november en stilling som organist ved Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge på Stevns.

Finn Pedersen sagde for et par måneder siden sin stilling op efter næsten 21 år som leder af det landskendte kirke- og koncertkor fra Assens.

Finn Pedersen og hans kone Mette Nordtorp Pedersen har netop sat deres villa på Ved Grotten i Assens til salg.

Annonce

- Vi kigger i første omgang efter et sommerhus at bo i, så indtil vi har fundet et permanent bosted på Sjælland, skal enten Mette eller jeg pendle på arbejde, siger Finn Pedersen.

Selv om det kom som en overraskelse for mange, at Finn Pedersen for en måned siden indgav sin afskedsbegæring til menighedsrådet, har det været en beslutning, som han har gået med i et års tid. Beslutningen fik tid til at modne under corona-nedlukningen.

- Mette og jeg skulle finde ud af, om vi ville blive gamle i Assens, eller om vi skulle videre til et nyt og andet sted. Jeg fylder 60 år næste år, og så ved man jo godt, at der er et begrænset tidsvindue at søge en ny stilling som organist i, siger Finn Pedersen, der med jobskiftet nu kommer tættere på sine tre børn i København og Malmø.

Enestående opbakning

Finn Pedersen var sygemeldt i en kort periode i april, og ved den lejlighed mærkede han en solid opbakning fra mange borgere i Assens og omegn.

- Jeg modtog mange sms'er, mails, blomsterbuketter og gavekurve fra fremmede mennesker, der ville udtrykke deres opbakning. Det var helt enestående, og det er fortsat, siden det blev offentligt kendt, at jeg havde sagt mit job op. Det er vigtigt for mig at sende en stor tak til alle i Assens by. Ikke kun for opbakningen de seneste måneder, men for alle 22 år, siger Finn Pedersen, der kom til Assens  i december 1999 fra en stilling som organistassistent ved Helsingør Domkirke.

Længe inden kirkedøren blev åbnet klokken 14.30, stod publikum i kø foran Vor Frue Kirke i Assens for at få en plads til Syngedrengenes afrejsekoncert. Foto: Søren Plovgaard

- Siden Assens Sangkraftcenter blev etableret for ni år siden har jeg haft det perspektiv på, at der skulle bygges en stærk organisation op omkring syngedrengene. Jeg har altid sammenlignet det med spillet Klodsmajor. I spillet er det sådan, at hvis man tager en uheldig brik ud, så kollapser hele konstruktionen. Det er vigtig at have en organisation, hvor enhver brik altid kan skiftes ud, uden at det hele ramler sammen, siger Finn Pedersen.

Er der en særlig begivenhed, som du vil tænke tilbage på efter 22 år som korleder for Syngedrengene?

- Det, jeg har været allermest glad for, har været de to ugentlige øveeftermiddage med kordrengene. Det har været det hele værd.

Annonce

Turbulent tid

Jobskiftet og afskeden med Syngedrengekoret er sket midt i en turbulent tid for det lokale menighedsråd, der for et halvt år siden blev ramt af medlemsflugt og først i denne uge har fået fyldt de tomme stole igen efter et suppleringsvalg.

Finn Pedersen dirigerer syngedrengekoret for et stopfyldt kirke. I efterårsferien rejser han med koret på koncert- og oplevelsesrejse til Malaga, og det bliver en af de sidste gange, Finn Pedersen dirigerer koret. Foto: Søren Plovgaard

Finn Pedersen ønsker ikke at medvirke til de seneste måneders interne trakasserier i Assens-Gamtofte Menighedsråd.

- Det er lige nu en "frit-i-luften-svævende-kirke" og en overophedet organisation. Andet vil jeg ikke sige, lyder det fra Finn Pedersen.


Jeg har altid sammenlignet det med spillet Klodsmajor. I spillet er det sådan, at hvis man tager en uheldig brik ud, så kollapser hele konstruktionen. Det er vigtig at have en organisation, hvor enhver brik altid kan skiftes ud, uden at det hele ramler sammen

Finn Pedersen
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Podcast

Mod på mere politik? Lyt til 'Politik med Løvkvist & Dall'

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Annonce