Annonce
Odense

Betsen er tilbage

Den udmagrede Betsen med synlige ribben og spids rygsøjle. Dårligt passet pelslag og med synlige, åbne sår. Sådan så Betsen ud, før den kom på Nyt Hesteliv. Privatfoto

Væddeløbshesten Betsen var døden nær, fordi en tidligere ejer ikke kunne brødføde den. Takket være Nyt Hesteliv lever den i dag i bedste velgående

For knap et halvt år siden stod væddeløbshesten Betsen udmagret, udpint og uden en lys fremtid i en stald i Rudkøbing omegn. Hestens tidligere ejer havde heldigvis holdt øje med den, og han tippede Nyt Hesteliv om situationen. Herefter blev ejeren af Betsen politianmeldt, og få dage efter stod Betsen i stalden hos Janne Junker, stifter af Nyt Hesteliv. Jeg troede ikke, at den ville klare det. Den var bare så tynd, så tynd, at chancen for at overleve var meget dårlige, fortæller Janne Junker.

De næste måneder måtte Janne Junker og hendes medarbejdere vogte over Betsen som et spædbarn. Den mindste fejl kunne koste den livet. Vi måtte fodre den seks-otte gange om dagen. Fordøjelsessystemet var fuldstændig ødelagt, og derfor måtte vi langsomt træne den op til at kunne optage føde igen, beretter Janne Junker.

Det har taget ca. tre-fire måneder at genoprette Betsens fysiske tilstand. På det mentale plan er der dog stadig lang vej, på trods af at man kan kontakte og røre ved hesten. Den har stadig traumer efter oplevelsen. I starten var det normalt, at den sparkede ud efter os, simpelthen fordi den manglede tillid til mennesker. Den vil ikke engang være sammen med andre heste. Når vi lukkede hestene ud, stod den alene ovre i et hjørne, fortæller stifteren af Nyt Hesteliv.

Og netop et nyt liv er, hvad Betsen har fået i dag. Janne Junker er imponeret over hestens styrke, der har gjort den til en glad og rask hest igen.

Det betyder jo alt for mig, at se en hest som Betsen udvikle sig sådan. Det er det vigtigste for mig og os andre i Nyt Hesteliv.

Åbent hus

Nyt Hesteliv holder i dag åbent hus med rundvisning på gården. Foredrag om vanrøgtede heste. Ponyhygge for børnene og mulighed for at se, hvordan det er gået den vanrøgtede væddeløbshest Betsen. Janne Junker har i øvrigt 70 heste på sin gård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce