Annonce
Indland

Betonklodsdrabet: Politiet efterforsker nye henvendelser

Fyns Polit har modtaget flere konkrete henvendelser efter de i går udlovede en større dusør.
  • 12 konkrete henvendelser. Det er, hvad Fyns Politi har modtaget, siden der onsdag blev udlovet en dusør på 250.000 kroner til den eller dem, der kan komme med det afgørende tip i sagen.

En dusør på 250.000 kroner fik folk ud af busken. I hvert fald har Fyns Politi nu modtaget op imod 30 konkrete henvendelser i sagen om betonklodsen, der 21. august slog en 33-årig tysk kvinde ihjel.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

Fem af de 12 henvendelser er politiet nu gået i gang med at undersøge nærmere.

Derudover har politiet løbende modtaget 15 henvendelser angående den ældre, mørke Volvo stationcar, der er set omkring gerningstidspunktet.

Et vidne har set Volvoen tæt på gerningsstedet, og politiet vil fortsat meget gerne tale med føreren af bilen.

Dusøren gives til den eller de borgere, der kommer med det afgørende tip, der kan føre til opklaring af sagen. Henvendelser fra vidner og andre med oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114, skriver politiet.

Dusøren er indbetalt af forskellige bidragsydere - både privatpersoner og organisationer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce