Annonce
112

Betjentene var væk i 20 minutter: Imens blev deres bil overmalet

Fyns Politi mangler midlertidigt en patruljevogn, som skal renses for graffiti efter et besøg i Middelfart. Arkivfoto: Michael Bager.
Fyns Politi må sende en VW Passat til rensning, efter nogen har malet graffiti og hagekors ud over hele bilen.

Middelfart: Politiet har blandt andet til opgave at hjælpe borgerne, men det er tydeligvis ikke alle borgere, der har en positiv opfattelse af ordensmagten. Det kom blandt andet til udtryk, da en patrulje fra Fyns Politi var kaldt til en opgave på Assensvej i Middelfart.

Betjentene parkerede omkring klokken 22 deres bil ud for nr. 90 - og da de vendte tilbage til bilen cirka 20 minutter senere, havde den skiftet udseende.

- Der var malet graffiti på den på stort set alle flader, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

Det var sprogets mindre pæne gloser som "fuck politiet" og hagekors, som nogen havde dekoreret bilen med. Desuden var taglygten blevet knust, fremgår det af Fyns Politis døgnrapport.

- Det er ærgerligt, for det er jo den store, fælles kasse, der nu skal betale for at få sådan en Passat gjort ren igen, konstaterer vagtchefen.

Politiet er naturligvis interesseret i at høre fra borgere, der måtte have set eller hørt noget i forbindelse med hærværket eller i øvrigt ved noget om det. Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce