Annonce
Udland

Betjente i USA dræber australsk kvinde i pyjamas på gaden

Australiens premierminister kræver svar på, hvordan det kunne ske, at australske Justine Damond (billedet) kunne blive skudt og dræbt af amerikanske betjente foran sit hjem i Minneapolis.

Australske Justine Damond blev skudt og dræbt af amerikansk politi efter at have anmeldt et muligt overfald.

Annonce

Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, kræver svar fra amerikanske myndigheder, efter at en australsk kvinde blev skudt og dræbt af politiet i byen Minneapolis i USA lørdag.

I et interview med det australske tv-program "Today Show" onsdag kalder Turnbull Justine Damonds død for "et chokerende drab".

Turnbull siger, at han vil have svar på vegne af Justine Damonds familie, ligesom at han slår fast, at noget "tydeligvis gik tragisk galt".

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Lørdag aften ringede 40-årige Justine Damond til politiet for at anmelde det, hun troede var et seksuelt overgreb, som fandt sted bag hendes hus i et ellers roligt villakvarter i Minneapolis.

Hun stod ude på gaden i sin pyjamas og talte med betjentene i politibilen, da hun blev skudt gennem bildøren på førersiden.

Ifølge læger fra Hennepin County Medical Examiner døde hun af et skudsår i maven.

Amerikansk politi undersøger hændelsen og oplyser, at der ikke er fundet noget våben på stedet, hvilket bekræfter, at Justine Damond var ubevæbnet.

Den ene af de to betjente, der var til stede, da Justine Damond blev dræbt lørdag, har afgivet sin forklaring til myndighederne, skriver nyhedsbureauet AFP.

Matthew Harrity var makker til betjenten, der affyrede det dræbende skud. Han har fortalt, at han selv blev forskrækket af en høj lyd nær deres politibil.

Det oplyser politimyndigheden BCA, der nu efterforsker betjentenes handlinger.

Betjentene havde kameraer på deres uniformer, men de var ikke tændt, da skuddet blev affyret. Heller ikke det kamera, som var monteret i politibilen, fangede hændelsen.

- Jeg kan godt forstå, hvorfor mange mennesker har spørgsmål om omstændighederne omkring skudepisoden, siger politichef i Minneapolis Janee Harteau.

Justine Damond var fra den australske storby Sydney. Hun var uddannet dyrlæge og arbejdede som meditationslærer i Minneapolis. Her boede hun med sin forlovede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce