Annonce
forside

Betjente fik ordre om flere bøder: - En misforståelse, siger chefen

Betjentene i Svendborg fik i december en skriftlig ordre om at finde bødeblokken frem, for at sikre Fyns Politi økonomisk gevinst på 4,5 millioner kroner. Ordrens ordlyd beror dog på en misforståelse, lyder det fra politiinspektør, Johnny Schou.

Politiinspektør i Fyns Politi Johnny Schou afviser, at den øverste ledelses ordre om mere færdselskontrol i december skete for at øge politiets indtægter med 4,5 millioner kroner. Det beror på en misforståelse, som er opstået hos vagtchefen, der der formidlede ordren videre til personaleledere i Fyns Politis afdeling i Svendborg, lyder forklaringen.

Svendborg: Fyns Politi bruger ikke bøder for trafikforseelser som en pengemaskine. Det fastslår politiinspektør i Fyns Politi Johnny Schou, efter en ordre til betjente på stationen i Svendborg er kommet frem i offentligheden.

I slutningen af december bad personalelederen i Svendborg alle betjente om at skrive flere bøder ud for trafikforseelser for at sikre Fyns Politi 4,5 millioner kroner.

Ordren blev givet på skrift, og et uddrag lød som følger:

"Jeg har netop fået at vide, at vi SKAL nå målet for trafikfarlige forseelser i 2016. Det svarer ca. til 2 sager pr. mand pr. vagt. Der er efter sigende 4.5 millioner kroner på højkant ! - Det er ca. 12 årsværk!!!! Så forholdsordren herfra og resten af året er: - Ud på gader og stræder og skriv nogle af nedenstående sager." (sager vedrørende trafikforseelser red.)

Sagen kort

I slutningen af december modtager betjente i Svendborg en ordre om at de skal lægge alt andet til side og i stedet udskrive bøder for trafikforseelser, fordi man er bagud på sine måltal, hvormed Fyns Politi kommer til at mangle 4,5 millioner kroner, når året rinder ud.

Det affødte kritik i et debatindlæg i Fyns Amts Avis, mens politiinspektør i Fyns Politi, Johnny Schou, afviste, at der for Fyns Politi er tale om en økonomisk gevinst ved at udskrive bøder for trafikforseelser.

Kritikken er dog vedholdende, og i dag fastholder byrådsmedlem for Venstre og politibetjent i Fyns Politi Birger Jensen kritikken af politiledelsen og skriver, at ordren om at skrive flere bøder ud ikke bunder i ønsket om øget trafiksikkerhed, men i et ønske om at opnå økonomisk gevinst.

Politiinspektør, Johnny Schou, afviser fortsat og siger, at der er tale om en misforståelse.

Læs Birger Jensen debat indlæg her: Debat: Politifolkene blev beordret ud med bødeblokken

Politiinspektør i Fyns Politi, Johnny Schou afviser, at en ordre om at øge fokus på trafikforseelser blev givet for at sikre Fyns Politi økonomisk gevinst på 4,5 millioner kroner. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Beror på misforståelse

På sin vej fra Fyns Politis øverste ledelse til den menige politibetjent er ordren dog blevet misforstået, siger politiinspektør Johnny Schou.

Han bekræfter, at den øverste ledelse beordrede øget fokus på trafikforseelser i slutningen af december, men han afviser, at det var for at sikre Fyns Politi økonomisk gevinst.

- Der er hverken belønning til politidirektøren eller politikredsen for at skrive et vist antal trafikfarlige forseelser, fastslår han og siger, at koblingen mellem ordren om at skrive flere bøder ud for trafikforseelser og så øget indtjening for Fyns Politi beror på en misforståelse.

Annonce

Kommunikationsbrist

Fyns Politi havde i 2016 et mål om at skrive 12.200 sager om trafikforseelser. Et såkaldt kontroltryk. Og det var for at opretholde det såkaldte kontroltryk, at den øverste ledelse gav ordre om øget fokus på trafikforseelser, forklarer Jonny Schou.

- Øverste ledelse har givet en besked om, at man holder kontroltrykket på de trafikfarlige forseelser. Særligt fordi spirituskørsel omkring jul og nytår er noget, man skal sætte ind over for. Som en del af det, har vi forsøgt at lægge en indsats ind her og bedt om, at man er ekstra opmærksom på de trafikfarlige forseelser. Det er rigtigt nok, siger Johnny Schou.

Ifølge ham er misforståelsen sket efter den øverste ledelse bad en af vagtcheferne videreformidle ordren til personalelederen i Svendborg. Johnny Schou har siden set den e-mail, som vagtchefen skrev, da han videreformdlede ordren, og allerede her optræder beløbet på 4,5 millioner kroner, mens det ikke var en del af den oprindelige ordre, oplyser han.

Annonce

Vagtchefen misforstod

Det er altså formentlig her årsagen skal findes til ordlyden i den konkrete ordre, som betjentene i Svendborg modtog i slutningen af december, mener Johnny Schou.

- Hvordan vagtchefen misforstår sammenhængen i forhold til det økonomiske, det kan jeg ikke svare på, jeg kan kun sige, at det er forkert.

- Så det er noget vagtchefen har fundet på?

- Jeg ved ikke, om han har fundet på det, eller hvor han har fået oplysningen fra. Men han har ikke fået oplysningen fra øverste ledelse.

- Så der er i denne sag slet ingen sammenhæng med et beløb på 4,5 millioner kroner?

- I forhold til trafikfarlige forseelser, nej.

- Er der i forhold til noget andet så?

- Det kan jeg godt forstå, du spørger om, men jeg kender ikke til noget andet, der udløser en bonus på 4,5 millioner kroner til Fyns Politi, siger Johnny Schou og fastholder, at målet for øverste ledelse ikke var at opnå økonomisk gevinst.

- Samlet set er det en indsats i forhold til trafiksikkerheden. Formålet er jo at undgå kvæstede og dræbte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce