Annonce
Sport

Betjent reddede fodbolddommer fra muligt overfald: 28-årig dømt for trusler

Den dømte er tildigere dømt for vold mod tjenestemand. Arkivfoto: Michael Bager
Mandag faldt der dom i danmarkshistoriens første retssag, hvor en fodboldspiller var tiltalt for at true en dommer under en fodboldkamp.
Annonce

Fodbold: Mandag faldt der dom i sagen om trusler mod en fodbolddommer tilbage i 2018 ved Retten i Odense.

Den 28-årige fodboldspiller fra fodboldklubben Avrasya - og ikke Skjoldsparken IF som skrevet i en tidligere artikel - modtog dommen på 20 dages betinget fængsel efter straffelovens paragraf 266.

Retssagen udspringer fra en episode tilbage i november 2018, hvor Avrasya og Kildemosen Boldklub bragede sammen i et topopgør i serie 2 på Hjalleseskolens kunstgræsbane.

Avrasya-spilleren mistede i kampens døende minutter besindelsen, hvorefter han truede kampens dommer Bjarne Foli i sådan en grad, at dommeren valgte at fløjte kampen af.

- Det er godt, at der er faldet dom i sagen. Ikke kun for mig - men også mine dommerkollegaer - da det kan være med til at sætte fokus på de ting, som fodbolddommere bliver udsat for, sagde Bjarne Foli kort efter retsmødet.

Annonce

Politibetjent reddede dommer

Til opgøret tilbage i 2018 var omkring 150 tilskuere mødt op, hvor der ifølge flere vidner i retten var en intens stemning fra kampens start, hvor især Avrasyas tilskuere viste truende adfærd ved blandt andet at kaste kanonslag tæt på banen.

Det hele eksploderede i kampens sidste minutter, hvor Bjarne Foli valgte at udvise en Avrasya-spiller for med vilje at have stemplet Kildemosens målmand.

Udvisningen blev for meget for den nu dømte, som retten afgjorde havde givet en trussel i retningen af "Jeg skal nok sørge for, at du ikke slipper levende herfra" henvendt til Bjarne Foli.

Fodbolddommeren reagerede ved at fløjte kampen af før tid, samtidig med han råbte ud til Kildemosens bænk, at der skulle ringes efter politiet.

Den beslutning fik flere af Avrasyas spillere og tilskuere til at fare mod Bjarne Foli.

Heldigvis var en civil politibetjent tilstede ved kampen, da han havde en søn, som spillede for Kildemosen.

- Jeg ville helst ikke blande mig, men jeg kiggede på dommeren, og han så meget skræmt ud, og jeg valgte derfor at træde ind og vise mit skilt, mens jeg råbte meget bestemt. Jeg er sikker på, at hvis ikke jeg og en holdleder var trådt ind og lagt os imellem, så var dommeren blevet overfaldet, sagde politibetjenten, som var indkaldt som vidne.

Annonce

Tilbage som dommer i weekenden

Retten valgte at dømme den tiltalte på baggrund af vidneforklaringerne fra politibetjenten samt Klildemosens træner, som også var kaldt ind.

Retsmødet varede godt to timer, og efterfølgende var det en tydeligt berørt Bjarne Foli, der sammen med John Rasmussen fra Fyns Fodbolddommerklub mødte pressen.

- Vi er vældigt tilfredse med, at den tiltalte bliver dømt. Selve straffeudmålingen vil vi ikke forholde os til, da det ikke er vores bord. Men vi er tilfredse med, at hvis ikke sagen havde været så længe undervejs, så var han rent faktisk røget i fængsel, hvilket er et vigtigt signal at sende, sagde John Rasmussen.

Selvom Bjarne Foli var mærket af mandagens begivenheder, så fortsætter han dog ufortrødent som fodbolddommer.

- Jeg dømmer min næste kamp på lørdag, hvor OKS skal spille, ligesom jeg skal dømme Marienlysts kamp på søndag. Spillerne skal ikke have lov til at bestemme, hvem der skal dømme, og hvem der ikke skal, sagde Bjarne Foli

Under retsmødet kom det frem, at den dømte tilbage i 2012 blev idømt fire måneders betinget fængsel, da han dengang havde begået vold mod en tjenestemand i funktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce