Annonce
Erhverv

Bestyrelsesformand om bonus: Den øverste ledelse skulle holdes til fadet

Anker Boye har som bestyrelsesformand i Fjernvarme Fyn selv været med til at definere, hvordan ledelsen af fjernvarmeselskabet aflønnes. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tidligere Odense-borgmester og nuværende bestyrelsesformand for Fjernvarme Fyn, Anker Boye, fortryder ikke udbetalingen af en stor bonus til den øverste ledelse i forbindelse med, at der blev arbejdet på højtryk med et salg til Energi Fyn.

Hvordan er I kommet frem til, at man blev nødt til at give den øverste ledelse i Fjernvarme Fyn en bonus for at blive i virksomheden i 2020?

- Det er selvfølgelig noget, som vi har drøftet i bestyrelsen, efter at vi blev bragt i en helt særlig situation af vores ejere (Odense Kommune, red.), der ville sælge Fjernvarme Fyn. Og det er også noget, som vi har drøftet direkte med ejerne på Odense Rådhus.

Så på Odense Rådhus har man også nikket til, at man skulle udbetale en ekstraordinær bonus til direktøren?

Annonce

- Ja, det har man.

Det er jo nogle meget store beløb, det drejer sig om. For mange borgere svarer det til en hel årsløn. Hvorfor er det nødvendigt at udbetale så store bonusser i en offentligt ejet virksomhed som Fjernvarme Fyn?

- Ejerne ville sælge Fjernvarme Fyn og gav det som opdrag til bestyrelsen. Når ejerne vil sælge, går der en omfattende proces i gang, hvor vi som virksomhed skal stå til rådighed med al den viden, der er i organisationen. Her går man ned i det, man kalder et datarum, sammen med ejerne, og så skal køberen vide alt om virksomheden. Det er en meget omfattende proces, hvor direktionen selvfølgelig skal stå til rådighed i forhold til gennemgangen af alle detaljer. I den sammenhæng er det meget almindeligt, at man laver en stay-on-kontrakt, der gør, at de mest centrale kompetencer er til rådighed i sådan en proces og ikke pludselig begynder at kigge sig om efter et andet job. Så de bliver holdt til fadet.

Betyder det, at der i den konkrete stay-on-bonus også ligger en anerkendelse af, at selve salgsprocessen har krævet en ekstra arbejdsindsats i topledelsen?

- Det har krævet en ekstra arbejdsindsats fra hele virksomheden, men direktøren og økonomidirektøren står jo i spidsen for det hele. Det er deres ansvar at levere det, der kræves, samtidig med at de med rette kan spekulere over, hvad deres rolle ville blive efter et salg af virksomheden. Det ville have været op til de nye ejere. Men så langt kom vi jo ikke.

De her bonusser kommer oven i et ret højt lønniveau, hvor direktøren tjener mere end to millioner kroner om året eksklusiv pension og bonus. Er det rimeligt i en offentligt ejet virksomhed?

- Personligt synes jeg, at det er en høj løn, men det er niveauet i den branche, og det er selvfølgelig også godkendt i bestyrelsen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce