Annonce
Middelfart

Bestyrelsesformand om bryggerikonkurs: - Salget er ikke vokset i det omfang, vi havde håbet

Salget af bryggeriets store satsning, fadlagret øl, er ikke gået som bryggeriet havde håbet på, forklarer bestyrelsesformand Johnny Bihl. Arkivfoto:: Peter Leth-Larsen

Indslev Bryggeri valgte selv at kaste håndklædet efter dialog med sit pengeinstitut, Middelfart Sparekasse.

Annonce

Indslev: Bestyrelsesformand for Indslev Bryggeri, Johnny Bihl fra Vejle, har flere forklaringer på, hvorfor bestyrelsen sammen med direktør Anders Busse Rasmussen i sidste ende valgte at begære bryggeriet konkurs.

- Bryggeriet har i alle årene hvilet på et beskedent finansielt fundament og været tynget af en stor gæld. Bryggeridrift er præget af høje, faste omkostninger, og i de få år, hvor vi endelig har haft overskud, har de været meget beskedne, siger Johnny Bihl og fortsætter.

- At det så går galt nu, skyldes nok især, at salget ikke er vokset i det omfang, vi havde håbet på. Hovedforklaringen er, at det har taget længere tid at skabe interesse i markedet for vores nye satsning, den fadlagrede øl, som samtidig har været længe undervejs, forklarer Johnny Bihl.

Indslev Bryggeri kom sidste år ud med et et underskud på 854.408 kroner og havde en negativ egenkapital på 2,6 millioner.

Tidslinje

2006: Indslev Bryggeri bliver genåbnet af Anders Busse Rasmussen efter omfattende modernisering og renovering. Det var direktør Anders Busse Rasmussens oldefars bror Frederik Christian Rasmussen, som byggede bryggeriet i tilbage i 1897.


2012: Ugly Duck Brewing bliver oprettet som et selvstændigt brand under Indslev Bryggeri. Øllene er overvejende amerikansk-inspirerede ales og vinder mange priser lige fra start. Blandt andet Danske Ølentusiasters "Årets Danske Ølnyhed 2012". Ugly Duck Brewing opnår international anerkendelse, og øllene bliver blandt andet eksporteret til Norden, Spanien, Brasilien, Holland og USA.

April 2017: Indslev Bryggeri afslører, at man vil finansiere renoveringen af et af bryggeriets gamle gærrum ved hjælp af crowdfunding. I alt kræver renoveringen 420.000 kroner.

Januar 2018: Fyens Stiftstidende fortæller, at det ikke er lykkedes Indslev Bryggeri at få samlet de 430.000 kroner, der var målet i forbindelse med det crowdfunding-projekt, der skulle finansiere en renovering af et gammelt gærrum. Bryggeriet forlænger derfor perioden med to måneder.

Juni 2018: Fyens Stiftstidende fortæller nyheden om, at Indslev Bryggeri kunne notere et minus på 854.408 kroner før skat i 2017 mod et overskud i 2016 på 335.818 kroner. Samtidig er virksomhedens negative egenkapital vokset fra minus 1.947.038 kroner i 2016 til minus 2.610.796 kroner ved udgangen af 2017. I et interview i Fyens Stiftstidende siger direktør Anders Busse Rasmussen, at 2018 allerede tegner til at blive et langt bedre år end 2017.

- Der findes ikke et quickfix eller en snuptags-løsning. Vi har de sidste par år arbejdet meget målrettet med at finde nye kunder og forbedre forholdet til de eksisterende, og det er det, der begynder at give pote nu. Jeg kan ikke sætte finger på én ting, som lige pludselig er lykkedes for os, og som har gjort hele forskellen, for sådan er det ikke, sagde direktøren til avisen i starten af juni.

Juni 2018: Fyens Stiftstidende kan desuden fortælle, at det er lykkedes Indslev Brygger i at crowdfunde sig til 300.000 kroner. Selvom målet var 430.000 kroner fortæller direktør Anders Busse Rasmussen, at bryggeriet har penge nok til at begynde renoveringen af et gammelt gærrum.

27. august 2018: Indslev Bryggeri bliver erklæret konkurs af Skifteretten i Odense på begæring af bryggeriet selv.

Annonce

Aktionærer taber fem millioner

Efter Johnny Bihls vurdering bliver der ikke midler til de simple kreditorer efter konkursen.

Det betyder, at der kun er penge til kreditorer med pant i ejendom og produktionsanlæg.

Dermed må leverandørerne skyde en hvid pil efter deres tilgodehavender, også Middelfart Sparekasse har udsigt til et tab, forudser bestyrelsesformanden.

Konkursen betyder samtidig, at aktionærerne taber i alt godt fem millioner kroner.

Johnny Bihl fortæller, at beslutningen blev truffet umiddelbart efter et møde med virksomhedens pengeinstitut, Middelfart Sparekasse, i sidste uge.

- Man kan ikke sige, at det var dem, som lukkede os. Men når vi ikke har udsigt til at betale vores leverandører og andre regninger, er det uansvarligt at fortsætte, derfor sagde vi selv stop, siger Johnny Bihl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce