Annonce
Odense

Bestyrelse: Umuligt at redde Posten

Postens bestyrelse meddeler i et brev til Odense Kommune, at den opfatter det som "mission impossible" at redde spillestederne.

Odense Kommune har siden 4. november vidst, at bestyrelsen på spillestedet Posten er ved at give op

ODENSE: Bestyrelsen for to af Odenses bedst kendte musikscener Posten og Jazzhus Dexter er i knæ.

I et brev til Odense Kommune meddeler bestyrelsen, at den opfatter det som "mission impossible" at redde spillestederne, der er i dybe økonomiske vanskeligheder.

"Vi kan simpelthen ikke løse den opgave, vi er sat i verden for at løse", fremgår det af brevet, underskrevet af bestyrelsesmedlem Per Demant, der fungerer som talsmand, mens bestyrelsesformand Per Borchenius er sygemeldt.

Annonce

Overvejer sin eksistens

Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i dokumenter, der viser, at Postens bestyrelsen allerede den 4. november gjorde kommunen opmærksom på, at pengene fosser ud af kassen, og at regnskabet for 2009 vil blive skrevet med blodrød skrift.

Af brevet fremgår det, at bestyrelsen ikke vil godkende en ny fireårig aftale om støttekroner fra Statens Kunstråd i den nuværende situation.

Bestyrelsen skriver direkte, at "derfor er det for os relevant at tage hele vort eksistensberettigelse op til overvejelse, inden der kommer blæk på papiret".

Sagen om Posten begyndte, da efterårsprogrammet lå færdigt i begyndelsen af oktober.

Luk Dexter og giv op

Odense Kommune har i en skrivelse dateret den 25. november krævet, at bestyrelsen nu hoster op med løsningsforslag til en redningsplan.

Bestyrelsen har dog for længst - i brevet af 4. november - skitseret hvilke drastiske skridt, de foreslår: Luk Jazzhus Dexter og saml aktiviteterne på Posten.

I en ny skrivelse fra den 21. november beskriver bestyrelsen i detaljer, hvordan en afvikling af Posten og Dexters udstyr og personale kan gennemføres allerede inden nytår, hvorefter Odense Kommune kan overtage fallitboet og beslutte, hvad der skal ske.

Bestyrelsen foreslår at der herefter skal oprettes en forening med deltagelse af de frivillige medarbejdere og foreninger, der allerede i dag repræsenterer spillestedernes brugere og sponsorer. Men slår fast, at Odense Kommune i så fald må til lommerne.

Talsmand trækker sig

I går var det ikke muligt at træffe talsmand for bestyrelsen Per Demant, og det er i det hele taget højest usikkert, hvem der i øjeblikket tegner bestyrelsen udadtil.

I en mail fra i forgårs til Odense Kommunes kulturchef Ellen Drost meddeler Per Demant, at han ikke længere varetager kontakten til Odense Kommune eller offentligheden.

- Jeg går ud fra, at I i løbet af dagen modtager en henvendelse fra hvem, det nu måtte blive, skriver han i mailen.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar til Postens fremtid fra kulturrådmand Anker Boye (S), men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce