Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bestyrelse på plads: Døren til medborgerhus på Guldhøj er åben

Troels Stubager, yderst til venstre, er formand i Foreningen Guldhøj, mens næstformand er Helene Jakobsen, nummer to fra højre. Inden længe kan de byde de første aktiviteter inden for i Ringes nye medborgerhus/aktivitetshus. Arkivfoto: René Johansen

Bestyrelsen i Foreningen Guldhøj er nu kommet på plads - og de første arrangementer er på vej i medborgerhuset.

Ringe: I fire år har folk i Borgerhusbanden haft fokus på at få skabt et større medborgerhus i Ringe.

Nu kan de selv samme folk for alvor glæde sig over, at missionen er lykkedes. Som tidligere fortalt har kommunen sagt god for, at der kan skabes et sådant hus i de tomme lokaler på Guldhøj, og forleden var der stiftende generalforsamling i Foreningen Guldhøj, der skal sørge for driften af huset. I formandsstolen har Troels Stubager sat sig.

- Det er Foreningen Guldhøj, der skal få stedet til at leve og fungere, men det er jo ikke bestyrelsen, der skaber aktiviteterne. Det er alle de mange foreninger, som rykker ind, siger Troels Stubager.

Alle foreninger, store som små, har mulighed for at leje sig ind i huset. Det blev en realitet, da politikerne i efteråret 2018 endegyldigt fjernede Guldhøj-bygningerne fra salgslisten for at lade frivillige overtage stedet.

- Vi står der, at der skal laves en brugsaftalen mellem kommunen, og der er mange små ting, der skal på plads. Men der er ikke i tvivl om, at det bliver til noget, og derfor har vi skrevet til alle dem, vi har på interessentlisten, siger formanden, som forleden havde 20 til arbejdsdag og møde.

Annonce

Det skal være et hus, hvor der er plads til alle. Det skal være et sted, hvor mange kan få en god oplevelse, og hvor der er plads til de organiserede foreninger, men også dem, der ikke er organiseret. Og håbet er, at man kan komme i caféen og drikke en kop kaffe, og så finde ud af, at der er de her foreninger og måske blive en del af en forening

Troels Stubager, formand i Foreningen Guldhøj

På plads til sommer

Blandt dem var nye foreninger.

- Jeg regner med, at tingene med kommunen er faldet på plads efter sommerferier, og så skal det ellers bare blomstre derfra. Men har man brug for noget allerede nu, kan vi godt finde ud af det. Der er faktisk foreninger, der er på vej til at holde generalforsamling på Guldhøj, siger formanden.

Troels Stubager blev for alvor involveret, da Midtfyns Skaterpark, fritidscentret, Borgerhusbanden og Nordagerskolen gik sammen om at få skabt et multihus.

- Det var nok også her, at der kom politisk bevågenhed på det. Jeg har selv et stort hjerte for Guldhøj. Jeg har selv gået her, min far har været lærer her i mange år, og jeg er nabo til Guldhøj. Så er det spændende, siger Troels Stubager om hans egen involvering i projektet på den tidligere skole.

For alle

Foruden Troels Stubager består bestyrelsen af Helene Jakobsen (næstformand), kasserer Jane Nielsen, Jørn Johansen, Per Thalund, sekretær Hanne Post Ravn, mens Claus Fribo Nielsen og Mona Almosetoft er suppleanter.

- Guldhøj skal lejes så meget ud, at det kan løbe rundt, og på sigt skal det også kunne mere end bare lige at løbe rundt, så der er mulighed for istandsættelse og vedligeholdelse indvendig. For det er udgifter til dem, der driver stedet, siger Troels Stubager.

- Det skal være et hus, hvor der er plads til alle. Det skal være et sted, hvor mange kan få en god oplevelse, og hvor der er plads til de organiserede foreninger, men også dem, der ikke er organiseret. Og håbet er, at man kan komme i caféen og drikke en kop kaffe, og så finde ud af, at der er de her foreninger og måske blive en del af en forening, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce