Annonce
Danmark

Bestseller-milliardær betaler statshjælp tilbage

Anders Holch Povlsen kom i vælten, da han i foråret ikke ville betale husleje for Bestsellers modebutikker, imens coronakrisen rasede. Pr-foto
På trods af coronakrisen undgår modekoncernen Bestseller underskud og sender nu lønkompensation for 81 millioner kroner retur til staten

Hjælpepakke: Den jyske tøjkoncern Bestseller betaler nu lønkompensation for 81 millioner kroner tilbage til den danske stat.

Det sker, fordi Bestseller er kommet langt bedre igennem coronakrisen end det blev forudset, da pandemien i foråret trak tæppet væk under den globale tøjindustri.

- Vi kan allerede nu se, at vi har formået at undgå det første underskud i virksomhedens historie, som vi ellers havde forventet. Vores finansielle resultater vil ikke være kønne, men vi får et overskud, oplyser Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Massiv kritik

Bestseller blev udsat for massiv kritik, da koncernen tidligt under coronakrisen afviste at betale husleje for mange af sine butikslejemål. Det skete med henvisning til, at tøjkoncernen var massivt ramt af tvangslukkede butikker.

Senere trak Bestseller i land og betalte alligevel huslejen.


Vores finansielle resultater vil ikke være kønne, men vi får et overskud.

Anders Holch Povlsen, ejer af Bestseller


Virksomheden blev presset, fordi allerede bestilt tøj fra underleverandører i blandt andet Kina ankom og hobede sig op på Bestsellers lagre, imens det var umuligt at sælge tøjet videre til forbrugerne.

Holch Povlsen måtte af egen lomme og sammen med sine banker sikre Bestsellers likviditet med et milliardbeløb på et tidspunkt, hvor ingen kendte udsigterne for nedlukningerne på Bestsellers største markeder.

Annonce

2400 hjemsendt

Krisen fik Bestseller til at hjemsende 2400 ansatte, og dermed blev koncernen en af de største modtagere af lønkompensation fra staten. Formålet med ordningen var, at virksomhederne holdt igen med fyresedlerne, men alligevel valgte Bestseller også at fyre 750 medarbejdere i Danmark.

Anders Holch Povlsen oplyser, at koncernen nu igen er klar til at ansætte medarbejdere, og at man er indstillet på at genansætte nogle af dem, der måtte forlade virksomheden.

Bestsellers regnskabsår sluttede med udgangen af juli, men det endelige resultat offentliggøres først i forbindelse med en generalforsamling i oktober.

Annonce

Milliardomsætning

Koncernen, der står bag varemærker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, beskæftiger i alt 17.000 ansatte, herunder 3300 i Danmark. I 2018-2019 omsatte Bestseller for 26 milliarder kroner og tjente et overskud på 2,8 milliarder kroner før skat.

I Berlingskes seneste opgørelse over de rigeste danskere kommer Holch Povlsen-familien ind på en tredjeplads med en formue på 56 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Kerteminde

Denne gang skulle den være god nok: Sushirestaurant åbner lige om lidt

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce