Annonce
Sydfyn

Best of Svendborg 2019 er skudt i gang: Dem, der stemmer, bestemmer

Best of Svendborg 2019 slutter med en prisfest, som ligesom sidste år holdes på Hotel Svendborg lørdag den 16. november. Arkivfoto: Knud Mortensen
For andet år i træk vil Best of Svendborg hylde Svendborgs butikker, virksomheder og ildsjæle. Og nu er er åben for indstillingerne i årets 13 kategorier, hvilket du kan læse mere om på uas.dk

Svendborg: Prisfesten Best of Svendborg 2019 er i fuld gang - og du kan allerede nu gå ind på Ugeavisen Svendborgs hjemmeside, uas.dk, og indstille dem, du synes fortjener en hyldest og en statuette.

Best of Svendborg er skabt for at give et skulderklap til de personer, butikker og virksomheder, der gør noget ekstra. Og det er vigtigt, pointerer salgschef for Ugeavisen Svendborg Mogens Balle.

- Best of Svendborg er en hyldest til dem, der gør noget ekstra. En hyldest til de butikker, der ikke bare forventer, at kunderne kommer ind ad døren, men som gør en ekstra indsats for dem. Og så er det vigtigt at få fortalt, at vi har en by, som vi er stolte af og ikke mindst nogle butikker, vi er stolte af, slår Mogens Balle fast.

Tiltaget havde præmiere sidste år, hvor knap 10.000 af Ugeavisen Svendborgs læsere indstillede byens butikker, virksomheder og ildsjæle. Da Best of Svendborg kom til den afsluttende afstemning, gav 27.268 læsere deres mening til kende.

Annonce

Priser og kategorier

Shopping til ham
Shopping til hende
Shopping til hjemmet
Motion, fitness og foreningsliv
Restauranter
Fast food/take away
Bedste caféliv
Bedste service
Bedste specialbutik
Kultur og underholdning
Velvære til krop og sjæl
Bedste erhverv
Årets ildsjæl

- Glæder os som små børn

I år skal der findes en vinder i 13 kategorier, der spænder fra årets restaurant, bedste erhverv og årets ildsjæl.

Efter den flotte opbakning sidste år, har folkene bag ugeavisen glædet sig ekstra meget til 2019-udgaven, fortæller Mogens Balle.

- Vi glæder os som små børn. Vi kan kun opfordre alle til at dele budskabet - tal med naboerne, kollegaerne og alle, der kan deltage, opfordrer han.

Sådan indstiller du

På Ugeavisen Svendborgs hjemmeside, uas.dk, kan du indstille dine kandidater i artiklen: "Best of Svendborg: Indstil dine favoritter her", hvor der ligger en indstillingsformular klar for alle kategorier.

Artiklen kan du også finde ved at gå ind på Ugeavisen Svendborgs Facebook-side.

Vi håber, du vil indstille en værdig vinder i alle kategorier, men du kan også nøjes med kun at indstille i en enkelt kategori.

Skriv navnet på den butik, virksomhed eller ildsjæl, du gerne vil indstille sammen med en kort begrundelse for, hvorfor lige netop de fortjener at vinde.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce