Annonce
Læserbrev

Besparelser. Tilbage til lille storby

Annonce

Læserbrev: Så blev Mediegrafisk Værksted på Kulturmaskinen lige nedlagt, og Centralbiblioteket rykker tilbage til start, osv, osv.

Besparelserne i kommunens administration trak også overskrifter, men der er stadig mere volumen i administrationen end i kulturen.

Vi har en rede af teknikere, som har etableret trafikregulering i alle vejkryds. Nu går de efter smutveje, sideveje og udkørsler. Hold lige en pause. Om få år har alle fundet ud af, at det er CO2-besparende at lade trafikken regulere sig selv.

Vi har en rede af konsulenter, som visiterer de ældre i månedsvis, frem og tilbage, og nidkært følger med i, at social- og sundhedsassistenterne ikke rutter med sekunderne ude hos de gamle. Kontrol skal være så godt, men tillid er billigere.

Vi har en rede af jobkonsulenter, som bruger trefjerdedele af deres tid på registrering, og som med statsgaranti er vældig jobskabende, for sig selv.

Vi har en rede af sagsbehandlere i Byggesag, og på trods af det mases en ny kolossal bygning ind på pladsen ved den katolske kirke - uden at nogen reagerer. Selv yngste kontorelev kan da se, at den er helt gal.

Og Odense Kommune har en dyr rede af ansvarsforflygtende chefer. De er veluddannede, men i sjælden grad fag-faglige, så der er en pipeline til eksterne konsulentfirmaer, som står på mål for dem, og stiller op med røven i klaphøjde, når noget går galt.

Tænk jer om, og find de manglende kroner i jeres eget apparat.

Odense Kommune har et hårdtpumpet slogan, som vi lige skal have justeret tilbage til: ”Fra stor landsby – til lille storby”. Hvis Odense seriøst vil være en storby, så drop de besparelser på kulturen. En storby skal have et velfungerende kulturliv, og kulturlivet i en storby skal være langt, langt mere alsidigt og nuanceret end kulturlivet i en provinsby.

Mediegrafisk Værksted på Kulturmaskinen har mange brugere med private data gemt på stedets it-platform, og Mediegrafisk Værksted er et sted, de unge nyder at komme.

Find nu et bedre sted at spare, end lige præcis på de kreative steder i Odense. Der er ikke street credit i at spare på Odenses kulturliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce