Annonce
Læserbrev

Besparelser. Tilbage til lille storby

Læserbrev: Så blev Mediegrafisk Værksted på Kulturmaskinen lige nedlagt, og Centralbiblioteket rykker tilbage til start, osv, osv.

Besparelserne i kommunens administration trak også overskrifter, men der er stadig mere volumen i administrationen end i kulturen.

Vi har en rede af teknikere, som har etableret trafikregulering i alle vejkryds. Nu går de efter smutveje, sideveje og udkørsler. Hold lige en pause. Om få år har alle fundet ud af, at det er CO2-besparende at lade trafikken regulere sig selv.

Vi har en rede af konsulenter, som visiterer de ældre i månedsvis, frem og tilbage, og nidkært følger med i, at social- og sundhedsassistenterne ikke rutter med sekunderne ude hos de gamle. Kontrol skal være så godt, men tillid er billigere.

Vi har en rede af jobkonsulenter, som bruger trefjerdedele af deres tid på registrering, og som med statsgaranti er vældig jobskabende, for sig selv.

Vi har en rede af sagsbehandlere i Byggesag, og på trods af det mases en ny kolossal bygning ind på pladsen ved den katolske kirke - uden at nogen reagerer. Selv yngste kontorelev kan da se, at den er helt gal.

Og Odense Kommune har en dyr rede af ansvarsforflygtende chefer. De er veluddannede, men i sjælden grad fag-faglige, så der er en pipeline til eksterne konsulentfirmaer, som står på mål for dem, og stiller op med røven i klaphøjde, når noget går galt.

Tænk jer om, og find de manglende kroner i jeres eget apparat.

Odense Kommune har et hårdtpumpet slogan, som vi lige skal have justeret tilbage til: ”Fra stor landsby – til lille storby”. Hvis Odense seriøst vil være en storby, så drop de besparelser på kulturen. En storby skal have et velfungerende kulturliv, og kulturlivet i en storby skal være langt, langt mere alsidigt og nuanceret end kulturlivet i en provinsby.

Mediegrafisk Værksted på Kulturmaskinen har mange brugere med private data gemt på stedets it-platform, og Mediegrafisk Værksted er et sted, de unge nyder at komme.

Find nu et bedre sted at spare, end lige præcis på de kreative steder i Odense. Der er ikke street credit i at spare på Odenses kulturliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Efterforskning af overgreb på fireårig standset: Socialrådgiver med accent stod for eneste afhøring

112

Lige nu: Brand i Kverneland i Kerteminde

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Lange ventelister for at komme over Storebælt lillejuleaften

1994 Tvind-koncernen er på vej mod sin alvorligste krise i skoleimperiets godt 20-årige historie. Adskillige afhoppede elever og den magtfulde Danmarks Lærerforening har indgivet politianmeldelse mod det såkaldte seminarium på Tvind, der over for sine elever hævder at uddanne lærere til den danske folkeskole. Den forklaring er ikke kun usand, men også kriminel, mener Danmarks Lærerforening. I går meddelte undervisningsministeriet, at det har afsløret Tvind i snyderi til et beløb af 180.000 kroner. Det drejer sig om elever fra Det nødvendige Seminarium, der måske under pres fra lærerne har indgivet snydeansøgninger til den nærliggende Rejsende Højskole for at skaffe penge til seminariet. 1969 Stemmesedlen til det første valg til det fynske storamtsråd bliver næsten trekvart meter lang. Valgloven giver mulighed for at undlade navnene på de opstillede kandidater og kun bringe partiernes navne på stemmesedlen. Men fællesudvalget, der forbereder oprettelsen af Fyns Amt fra 1. april næste år, har besluttet at bringe navnene på samtlige henved 170 kandidater. Det er første gang, at vælgerne i Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg kan deltage i et amtsrådsvalg. Det sker som følge af den nye amtsstruktur, hvorefter de største købstæder også skal bidrage til amterne. Vælgertallet på Fyn kommer derved op på 295.200 mod 176.121 vælgere ved det seneste amtsrådsvalg i 1966. 1944 Nu er der ikke flere chancer for folk, der vil rejse over Storebælt lillejuleaften. Alle færgebilletterne er udleveret på Odense Statsbanestation i morges, og der er skrevet så mange op på ventelisten, at eventuelle billetter, der kan fremskaffes senere, for længst er beslaglagt. De ekstraordinære forhold, der råder for denne juletrafiks vedkommende, skabte et sceneri på statsbanegården i Odense, som vi ikke er vant til på disse breddegrader. Der stod ventende mennesker uden for banegården hele natten trods kulde og slud. Det var folk, der for enhver pris ville over Storebælt lillejuleaften, men deres natlige anstrengelser viste sig at være unødvendige, da der her til morgen var billetter i overskud.

Annonce