Annonce
Nordfyn

Besparelser droppet på seniorhuse: - Det var fandme dejligt at høre

Brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø kan nu ånde lettet op, da besparelserne er droppet. Flemming Radoor, formand for brugerrådet i seniorhuset i Otterup, er ligeledes glad og lettet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Besparelser på nordfynske seniorhuse i Søndersø og Otterup er droppet. Det slog Venstre fast under torsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Brugerrådsformand er glad og bliver nu på sin post.

Otterup: Besparelserne, der skulle ramme seniorhusene i Otterup og Søndersø, er nu droppet. Det slog Venstre, der har absolut flertal, fast under torsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

- Vi vil ikke reducere personalet i seniorhusene, og vi vil heller ikke fjerne vederlagsfri kørsel til genoptræning i seniorhusene, lød det fra gruppeformand Mogens Christensen.

En glædelig nyhed for Flemming Radoor, formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup.

- Det var fandme dejligt at høre. Jeg er da glad for, at de er kommet til fornuft. Som vi har sagt tidligere, så ville det være en katastrofe for brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø, hvis personalet blev skåret væk, siger han.

Administrationen i Nordfyns Kommune havde foreslået, at man skulle skære bevillingerne væk til de fastansatte i seniorhusene for at spare cirka 880.000 kroner årligt og i stedet erstatte de fastansatte med frivillige. Transporten til de borgere, som ikke selv kan transportere sig til seniorhusene, skulle også skæres væk.

- Jeg har ikke fokuseret så meget på det med transporten, men det er selvfølgelig ligeså vigtigt, at den heller ikke bliver rørt. Det betyder, at nogle af de ældre, som har svært ved at få transport, har mulighed for blandt andet at komme op til os. Det samme gælder for dem, der skal til genoptræning, fortæller Flemming Radoor.

Annonce

Som vi har sagt tidligere, så ville det være en katastrofe for brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø, hvis personalet blev skåret væk.

Flemming Radoor, formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup.

Bliver på posten

Begge bestyrelser i brugerrådene i seniorhusene i Otterup og Søndersø havde meldt ud, at de ville trække sig, hvis besparelserne blev ført ud. Flemming Radoor er nu klar på at fortsætte som formand i Otterup.

- Hvis det står til troende, så fortsætter jeg også som brugerrådsformand. Jeg er selv oppe i årene og har været meget syg, så jeg kan ikke selv stå dernede fra morgen til aften fire dage om ugen uden hjælp, konstaterer han.

Brugerrådene i Otterup og Søndersø havde varslet at afvikle en fælles demonstration i næste uge, men den er nu droppet.

- Vi havde faktisk torsdag den 3. oktober klokken 18 arrangeret en demonstration foran rådhuset i Søndersø med rollatorer, stokke og kørestole, men det er der næsten ikke nogen grund til, nu hvor besparelserne er trukket tilbage, påpeger Flemming Radoor.

Flemming Radoor på 64 år har været formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup i to år. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce