Annonce
Nordfyn

Besparelser droppet på seniorhuse: - Det var fandme dejligt at høre

Brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø kan nu ånde lettet op, da besparelserne er droppet. Flemming Radoor, formand for brugerrådet i seniorhuset i Otterup, er ligeledes glad og lettet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Besparelser på nordfynske seniorhuse i Søndersø og Otterup er droppet. Det slog Venstre fast under torsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Brugerrådsformand er glad og bliver nu på sin post.

Otterup: Besparelserne, der skulle ramme seniorhusene i Otterup og Søndersø, er nu droppet. Det slog Venstre, der har absolut flertal, fast under torsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

- Vi vil ikke reducere personalet i seniorhusene, og vi vil heller ikke fjerne vederlagsfri kørsel til genoptræning i seniorhusene, lød det fra gruppeformand Mogens Christensen.

En glædelig nyhed for Flemming Radoor, formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup.

- Det var fandme dejligt at høre. Jeg er da glad for, at de er kommet til fornuft. Som vi har sagt tidligere, så ville det være en katastrofe for brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø, hvis personalet blev skåret væk, siger han.

Administrationen i Nordfyns Kommune havde foreslået, at man skulle skære bevillingerne væk til de fastansatte i seniorhusene for at spare cirka 880.000 kroner årligt og i stedet erstatte de fastansatte med frivillige. Transporten til de borgere, som ikke selv kan transportere sig til seniorhusene, skulle også skæres væk.

- Jeg har ikke fokuseret så meget på det med transporten, men det er selvfølgelig ligeså vigtigt, at den heller ikke bliver rørt. Det betyder, at nogle af de ældre, som har svært ved at få transport, har mulighed for blandt andet at komme op til os. Det samme gælder for dem, der skal til genoptræning, fortæller Flemming Radoor.

Annonce

Som vi har sagt tidligere, så ville det være en katastrofe for brugerne af seniorhusene i Otterup og Søndersø, hvis personalet blev skåret væk.

Flemming Radoor, formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup.

Bliver på posten

Begge bestyrelser i brugerrådene i seniorhusene i Otterup og Søndersø havde meldt ud, at de ville trække sig, hvis besparelserne blev ført ud. Flemming Radoor er nu klar på at fortsætte som formand i Otterup.

- Hvis det står til troende, så fortsætter jeg også som brugerrådsformand. Jeg er selv oppe i årene og har været meget syg, så jeg kan ikke selv stå dernede fra morgen til aften fire dage om ugen uden hjælp, konstaterer han.

Brugerrådene i Otterup og Søndersø havde varslet at afvikle en fælles demonstration i næste uge, men den er nu droppet.

- Vi havde faktisk torsdag den 3. oktober klokken 18 arrangeret en demonstration foran rådhuset i Søndersø med rollatorer, stokke og kørestole, men det er der næsten ikke nogen grund til, nu hvor besparelserne er trukket tilbage, påpeger Flemming Radoor.

Flemming Radoor på 64 år har været formand for brugerrådet i Seniorhuset Otterup i to år. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce