Annonce
Debat

Besparelser. Alle børn og unge har ret til et godt liv

Lokaldebat: Skolelivet er en betydningsfuld tid i et børne- og ungeliv, uanset hvordan man er startet i livet, eller hvordan man er født ind i livet.

Pilehaveskolen er fuld af børn og unge mennesker, der har brug for helt specielle måder at blive mødt på for at kunne være med i hele livet på en glædesfuld måde. De har brug for helt specielle metoder for at kunne lære det, de nu en gang er i stand til. De har brug for mange specialuddannede fagpersoner omkring sig, der kan forstå deres helt specielle problematikker for at kunne lære, være sociale og få en følelse af at høre til og være ok, selv om de ikke passer ind i samfundet.

Mange af vores børn og unge mennesker har prøvet at være i andre tilbud, hvor de ikke passede ind i.

Vi kan alle forestille os, hvor smertefuldt det er for et menneske ikke at høre til og ikke at lykkedes. Det har fantastisk store omkostninger for det enkelte barn, og det er smertefuldt for den enkelte familie, at ens barn ikke har det godt. Det sætter dybe spor ind i familielivet, som alle risikerer at komme i mistrivsel.

Vi forældre på Pilehaveskolen frygter de kommende besparelser, og hvilke konsekvenser det har for vores børn og unge mennesker. Vi er stolte af og glade for vores skole, det høje faglige niveau og den glæde, der er mellem børn, unge og voksne.

Kære politikere, tænk Jer godt om, tænk på livet, tænk på os.

Alle børn og unge mennesker har ret til et godt liv.

Annonce
Lis Brødsted (yderst til højre) opfordrer politikerne til at sikre, at eleverne på Pilehaveskolen også fremover får den rigtige undervisning. Foto: Nina Vibe Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce