Annonce
Assens

Besked fra fortiden: 86 år gammel hilsen opdaget i Kerte Kirke

Kerte Kirke har været lukket i 13 måneder på grund af restaurering som følge af røg- og sodskader i forbindelse med en brand. Det sker med en gudstjeneste med musik og tale af blandt andre biskop Tine Lindhardt Foto: Kim Rune

Under restaureringen af Kerte Kirke opdagede en maler en skjult hilsen fra en malersøn til sin far dateret til 1930

Annonce

Restaureringen af Kerte Kirke har ført til flere overraskelser for håndværkerne, der udover at have opdaget antydninger af et kalkmaleri i kirken også har fundet en hilsen fra 1930 under en kirkebænk. En 16-årig dreng, der dengang lakerede gulve i kirken for sin far, der var malermester, havde skrevet en hilsen med blyant.

- Det er rigtig spændende. Det har vi ikke vidst før, så det er sjovt. Derfor bad vi også arkitekten om i forbindelse med den netop afsluttede renovering at sørge for, alle håndværkerne får skrevet deres navne under bænken, siger Lise Hansen, næstformand i Kerte Kirkes menighedsråd.

Håndværkerne fandt de små rester af et kalkmaleri inde under rammen til mindepladen i sidekapellet. Nationalmuseet har været ude at registrere kalkmaleriet, men fordi det er så utydeligt, er det igen blevet gemt under mindepladen.

Prisen på restaureringen ligger omkring to millioner kroner. Penge, der er blevet brugt på at udbedre skaderne, efter der blev sat ild til kirkedøren i november 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce