Annonce
forside

Besked fra borgere: Kæmpepark skal både indbyde til afslapning og høj puls

Det 80 hektar store område ved SDU vil løbende blive udviklet til en ny park. Indholdet har både borgere og foreninger mulighed for at få indflydelse på. Foto: Michael Bager

438 borgere har indtil videre givet deres indspark til mulige aktiviteter og anlæg i en ny kæmpepark mellem SDU og Nyt OUH i Odense. De efterlyser både muligheder for at få pulsen op og ned. - Heldigvis er området stort nok til begge dele, siger professor Jens Troelsen fra SDU.

Annonce

En ny kæmpepark på 80 hektar imellem Syddansk Universitet og Nyt OUH skal både give plads til dem, der vil have pulsen op og dem, der først og fremmest vil nyde naturen og slappe af.

Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra mange af de i alt 438 borgere, der har udfyldt et spørgeskema fra SDU, som kommer til at indgå som et afgørende fundament for det videre arbejde med parken og projektet Active Living, som er et samarbejde mellem universitetet, kommunen, regionen, professionshøjskolen og Fyens Stiftstidende.

Det fortæller professor Jens Troelsen, der er tovholder og leder af det tilhørende forskningsprojekt.

- Der er mange, der vil bruge parken til ro og afslapning, og der er også en stor gruppe, der vil bruge den til træning. Det er de to største grupper. Heldigvis er området stort nok til begge dele, siger Jens Troelsen, der desuden peger på, at langt de fleste borgere har meldt tilbage, at de vil bruge parken:

- Folk finder det altså relevant at arbejde med parken, så det er selvfølgelig i sig selv en afgørende tilbagemelding.

Spørgeskemaundersøgelsen kører videre indtil foråret, og Jens Troelsen opfordrer alle, der ønsker at få indflydelse på parken, til at udfylde skemaet. Det gælder ikke mindst borgere, der er lidt oppe i alderen.

- Lige nu er der en overvægt af borgere mellem 20 og 29 år, hvilket passer med, at mange af vores studerende har udfyldt skemaet. Så vi ser meget gerne, at flere i den lidt ældre kategori kommer med. Det er vitterligt noget, som vi vil bruge fremadrettet, så der er rig mulighed for at påvirke tingene, når vi senere bliver mere konkrete i forhold til, hvordan parken skal bygges op, siger Jens Troelsen, der understreger, at det kun tager nogle få minutter at svare på spørgsmålene.

Sådan kan du få indflydelse

Der er stadig rig mulighed for at få indflydelse på indholdet i den nye park ved SDU. Det kan ske ved at deltage i en spørgeskemaundersøgelse, hvor man blandt andet bliver spurgt til, om man vil bruge området og hvad man i så fald kunne tænke sig at bruge området til.Alle kan udfylde skemaet og folkene bag projektet efterlyser ikke mindst borgere over 50 år, da den gruppe i øjeblikket er underrepræsenteret iblandt de 438 svar, der er kommet indtil videre.

Det tager omkring tre til fire minutter at udfylde skemaet, som kan findes via dette link www.korturl.dk/v4fx.

Annonce

Løbende udvikling

Spørgeskemaet er én af flere kilder, som Jens Troelsen vil kigge på, når han sammen med andre gode kræfter skal udvikle det såkaldte prospekt for området, som skal bruges til at søge om finansiering til forskellige aktiviteter og anlæg i parken. Det kommer efter planen til at ske før sommeren næste år, og professoren håber på, at der vil være interesse fra mange kanter.

- Hvis man skal skabe et ejerskab til tingene, nytter det ikke noget, at der bare kommer en mæcen udefra og giver nogle penge. Jo flere finansieringskilder, vi har, jo større og bredere ejerskab vil der være omkring området. Så det er ikke sådan, at vi lægger alle æggene i samme kurv og satser på, at en enkelt fond vil betale det hele, siger Jens Troelsen, der samtidigt peger på, at parken vil udvikle sig løbende.

- Det bliver ikke sådan, at der kommer en snor til en færdig park, som skal klippes over på et tidspunkt. Det kommer til at være en løbende udvikling over nogle år, hvor tingene stille og roligt pibler frem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce