Annonce
Læserbrev

Beskæftigelse. Fejlcastet rådmand

Annonce

Læserbrev: Ingen er forpligtiget ud over sine evner. Ingen er god til det hele, men alle er gode til noget. Vi kender de sætninger. Med disse går vi også til valgurnerne, når tid er. Og vælger de personer ind i for eksempel Odense byråd. Vi ved, hvem der er borgmesterkandidater, så det indgår også ved stemmeafgivningen. Efterfølgende sætter borgmesteren sit hold. Med dette in mente, er der noget der tyder på, at Odenses borgmester har fejlcastet sin beskæftigelses-og socialrådmand Brian Dybro (SF). Det må borgmesteren som leder tage sin del af ansvaret for.

Arbejdsløsheden er et kæmpe problem i Odense. Ganske uhørt taget i betragtning, at Odense vil være en storby, hvor der pumpes milliarder af kroner i diverse byggerier, og hvor byen bliver fyldt med robotvirksomheder. Her peger lederen i Stiftstidende 10. januar på nogle af virksomhedernes problemer. Vilkårene for at skaffe virksomheder til Odense. Og anviser forbedringer.

Der er sat et hav af taskforcer i søen, der giver anbefalinger. Bl.a. af regeringen, der ønsker, fornuftigt, at give sosu'er mere tid. Rådmand Brian Dybro har sandsynligvis hørt den buldren på vandrørene, da han lovede jobgaranti til alle, der ville tage et job som sosu. Dette, set i lyset af at et stort antal akademikere indgår i arbejdsløshedsstatistikken sammen med et antal arbejdsløse i Vollsmose, for at nævne et par af problemerne, råber jo til himlen om at komme i gang. Om at være konsekvent, når man taler med dem, der skal i job.

De, der kan, skal anvises til mulighederne for job. Ønsker de ikke tage imod tilbuddet, hvilket er helt legalt, så skal pengekassen lukkes. Omgående. Der er nogle, der af forskellige grunde hænger i bremsen. Her må der tænkes, men også tages handling. Over de næste 10 år vil der komme at mangle yderligere 1100 ansatte i ældrepleje, børnehaver og vuggestuer.

Med andre ord, borgmesteren må ikke acceptere, at en by som Odense, med de mange muligheder den har og giver, skal se på, at arbejdsløsheden ikke falder, lidt, men til gengæld stiger meget. Meget langt væk fra målet. Der kræves lederskab og indfrielse af målsætninger. Odense vil gerne vise, at byen kan, så vis handlekraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce