Annonce
Middelfart

Besøgstal: Bridgewalking mangler gæster

Jan Kop fra København blev overrasket med både blomster og diplom, da han 9. juli skulle på bridgewalking. Han var nemlig gæst nummer 200.000, men generelt er attraktionen i år bagud på antal gæster målt i forhold til sidste år. Foto: Bridgewalking.
Deltager nummer 200.000 har været på Bridgewalking og blev behørigt fejret. Men attraktionen er bagud på antal af gæster både i forhold til sidste år og i forhold til egne ambitioner. Vejr og broarbejde får skylden.

Middelfart: Det vrimler med tal omkring Bridgewalking Middelfart i disse uger. Og det er ikke dem alle, der får armene til at gå mod skyerne i jubel.

For selv om besøgstallet dagligt ligger på omkring 550 i øjeblikket og dermed er tæt på det maksimale i forhold til kapaciteten, og selv om Bridgewalking for blot en uge siden kunne fejre, at deltager nummer 200.000 trak i seletøjet og så Lillebælt lidt fra oven, så må Bridgewalking-chef Lone Skjoldaa konstatere, at året indtil nu ikke helt er gået som forventet.

- Hvis vi slår en streg i dag 17. juli, så har vi haft 26.009 gæster på broen i år. Det er 1020 færre end sidste år på samme tid, og det er også færre, end vi har budgetteret med, fortæller hun.

Årsagen til faldet er ikke entydig, men Lone Skjoldaa har alligevel konkrete bud.

- Vejret har ikke været helt så fantastisk som sidste år. Vi havde en juni med meget regn, men også med torden, som gjorde, at vi måtte aflyse mange ture. Desuden har der været vedligeholdelsesarbejde på broen, som har betydet, at seks dage i alt har været helt uden ture, siger hun.

Annonce

Har ro i maven

Det samlede antal gæster på Bridgewalking er i skrivende stund 203.460, og tallet stiger naturligvis dag for dag.

- Det er vores absolutte højsæson lige nu, og vi kan sagtens mærke, at det er ferietid. Der bliver booket mange ture lige nu. Men det har vi også budgetteret med, siger Lone Skjoldaa, der har ro i maven - faldet af deltagere til trods.

- Vi kan ikke gøre så meget andet end at fortsætte den marketingstrategi, vi har lagt. Og så tror jeg på, at et godt efterår også kan hjælpe os. Samtidig skal man huske, at et faldende besøgstal ikke er nogen økonomisk katastrofe. Vi blev gældfrie allerede sidste år, så det er udelukkende et spørgsmål om overskuddets størrelse for året. Penge, som går til turistindsatser i Lillebæltområdet, siger Lone Skjoldaa.

Forud for denne sæson er 14 nye guider blevet uddannet, og det giver attraktionen den nødvendige fleksibilitet.

- Langt de fleste af vores guider får kun løn, når vi har ture til dem. Og de projektansatte guider, vi har ansat, er naturligvis dem, jeg booker først. Så på den måde betyder et lidt faldende tal af gæster ikke noget, siger Bridgewalking-chefen, der føler sig fortrøstningsfuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce