Annonce
forside

Besøg på Scangrip: Dronningen fik en pakke med dagslys

Dronning Margrethe mødte Bettina Jensen, da hun var på rundtur hos Scangrip i Svendborg sammen med ejer Anders Borring, borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann. Foto: Vibeke Volder

Direktør Anders Borring, Scangrip, forærede dronning Margrethe et par helt nyudviklede LED-arbejdslamper, som hun måske kan få gavn af, når hun maler. Dronningen tog glad og interesseret imod.

Svendborg: Dronning Margrethe og Anders Borring, ejer af Scangrip, har fælles smag for kunst.

Det viste sig, da Hendes Majestæt besøgte den succesrige virksomhed i Rytterhaven, hvor alle afdelinger er dekoreret med farverige kunstværker.

- Dronningen lagde mærke til de livlige lokaler og kunne godt lide, at der var farver og ikke bare sort og gråt, som mange andre steder, fortæller Anders Borring efterfølgende.

Men det var selvfølgelig primært virksomhedens produkter og forretningsmodel, dronningen var kommet for at se og høre om.

Hun fik forevist moderne arbejdslamper i praktisk design, som virksomheden fik et gennembrud med under finanskrisen. Og så fik hun en helt særlig gave.

To eksemplarer af et spritnyt produkt, dagslys-LED-lamper med monogram i en gaveæske - og det var der en særlig ide med.

- Vi gjorde os nogle tanker om, hvad hun skulle kunne bruge dem til. Og dagslys er for eksempel fint at male i. Så står farverne, som de skal, siger Anders Borring, der også fortalte, at dronningen virkede glad for gaven.

- Hun brugte i hvert fald tid på at undersøge, hvordan de virker, og hvad de kan, siger han.

Annonce

Historien om Scangrip

Scangrip er gået fra at være en klassisk værktøjsproducent til i dag at have en position som Europas førende producent af højteknologisk og innovativ LED arbejdslys.Det startede som en landsbysmedje på Tåsinge tilbage i 1906. Her etablerede Valdemar Jensen smedjen på Vornæsvej, der især arbejdede for de lokale landmænd og virksomheder. Landsbysmedjen udviklede sig til en værktøjsproducent, som høstede stor succes med opfindelsen af en enhåndsbetjent tang - senere kendt som de blå Scangrip-tænger - der nød stor popularitet i hele verden.

I 1993 blev Scangrip overtaget af Anders Borring, som i dag fortsat ejer og driver virksomheden, der indtil for 10 år siden primært producerede Scangrip håndværktøj til industrien.

I 2001 blev blev lokalerne på Vornæsvej for små. Scangrip flyttede til et nybygget og større domicil på Rytterhaven 9 i Svendborg, hvor virksomheden fortsat ligger. I 2017 blev lokalerne udvidet med en tilbygning på yderligere 1450 kvadratmeter samtidig med en større renovering og ombygning af eksisterende lokaler.

Virksomheden er inden for de seneste 10 år gået fra at være en klassisk værktøjsproducent til at være producent af højteknologiske og innovative produkter inden for LED arbejdslys. Den mest markante og unikke produktserie er NOVA-lamperne, som blev udviklet i 2012 som en nytænkning af den traditionelle arbejdslampe med rør.

I dag er Scangrip en af Europas førende og mest innovative producenter af LED-arbejdsbelysning til det professionelle marked. 90 procent af omsætningen går til eksport til mere end 75 lande, med Tyskland som det langt største eksportmarked. Virksomheden designer og udvikler egne produkter.

Alt produceres på egne fabrikker i Svendborg samt i Shanghai og Ninghai i Kina. Virksomheden har i dag ca. 500 ansatte fordelt med 50 i Svendborg, 200 i Shanghai og 250 i Ninghai.

Dronning Margrethe er på besøg i Svendborg med Kongeskibet. Her hos Anders Borring hos Scangrip. Foto: Vibeke Volder

Medarbejdere involveret

Dronning Margrethe og hendes følge af borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann blev ved ankomsten modtaget af syv-årige Sessie Kjær Stilling, hvis mor er blandt medarbejderne på Scangrip.

Sessie overrakte en buket bundet af Kristine Gudiksen, der er søster til en anden af medarbejderne.

Kristine Gudiksen er i øvrigt en anerkendt blomsterdekoratør, to gange dansk mester og to gange nordisk mester. Næste forår skal hun deltage i Interflora World Cut i Philadelphia, USA, og hun kan måske få endnu en titel. Fra i dag kan hun i hvert fald føje en dronningebuket til sit cv.

Resten af medarbejderne i Rytterhaven fik også mødt deres dronning. På en runde fra udviklingsafdeling, salgsafdeling til produktionshallen fik dronningen en indføring i flowet i udviklinsarbejdet, kommunikationen mellem fabrikkerne i Kina og hovedsædet i Svendborg og afsætningen i den store verden.

Hun mødte chefdesigner Nikolaj Poffler, marketingschef Hanne Nadolny og produktionsmedarbejderen Bettina Jensen.

Dronning Margrethe mødte Bettina Jensen, da hun var på rundtur hos Scangrip i Svendborg sammen med ejer Anders Borring, borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann. Foto: Vibeke Volder
Gave til dronning Margrethe fra Scangrip. Foto: Fagfotografen.dk

Gazelle

Anders Borring bød på et glas hvidvin og underholdt dronningen med virksomhedens 112-årige historie. I korte træk beskrev han udviklingen fra et lille smedeværksted i Vornæs på Tåsinge til dagens Scangrip, som år efter år er på dagbladet Børsens liste over virksomheder i stærk vækst, Gazellerne.

Direktøren, der også ejer virksomheden, havde sin hustru Birgitte Borring med, og de to kommer til at møde Hendes Majestæt endnu en gang, inden solen går ned. Torsdag aften er de inviteret til reception og souper på kongeskibet, Dannebrog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce