x
Annonce
forside

Besøg på Scangrip: Dronningen fik en pakke med dagslys

Dronning Margrethe mødte Bettina Jensen, da hun var på rundtur hos Scangrip i Svendborg sammen med ejer Anders Borring, borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann. Foto: Vibeke Volder

Direktør Anders Borring, Scangrip, forærede dronning Margrethe et par helt nyudviklede LED-arbejdslamper, som hun måske kan få gavn af, når hun maler. Dronningen tog glad og interesseret imod.

Svendborg: Dronning Margrethe og Anders Borring, ejer af Scangrip, har fælles smag for kunst.

Det viste sig, da Hendes Majestæt besøgte den succesrige virksomhed i Rytterhaven, hvor alle afdelinger er dekoreret med farverige kunstværker.

- Dronningen lagde mærke til de livlige lokaler og kunne godt lide, at der var farver og ikke bare sort og gråt, som mange andre steder, fortæller Anders Borring efterfølgende.

Men det var selvfølgelig primært virksomhedens produkter og forretningsmodel, dronningen var kommet for at se og høre om.

Hun fik forevist moderne arbejdslamper i praktisk design, som virksomheden fik et gennembrud med under finanskrisen. Og så fik hun en helt særlig gave.

To eksemplarer af et spritnyt produkt, dagslys-LED-lamper med monogram i en gaveæske - og det var der en særlig ide med.

- Vi gjorde os nogle tanker om, hvad hun skulle kunne bruge dem til. Og dagslys er for eksempel fint at male i. Så står farverne, som de skal, siger Anders Borring, der også fortalte, at dronningen virkede glad for gaven.

- Hun brugte i hvert fald tid på at undersøge, hvordan de virker, og hvad de kan, siger han.

Annonce

Historien om Scangrip

Scangrip er gået fra at være en klassisk værktøjsproducent til i dag at have en position som Europas førende producent af højteknologisk og innovativ LED arbejdslys.Det startede som en landsbysmedje på Tåsinge tilbage i 1906. Her etablerede Valdemar Jensen smedjen på Vornæsvej, der især arbejdede for de lokale landmænd og virksomheder. Landsbysmedjen udviklede sig til en værktøjsproducent, som høstede stor succes med opfindelsen af en enhåndsbetjent tang - senere kendt som de blå Scangrip-tænger - der nød stor popularitet i hele verden.

I 1993 blev Scangrip overtaget af Anders Borring, som i dag fortsat ejer og driver virksomheden, der indtil for 10 år siden primært producerede Scangrip håndværktøj til industrien.

I 2001 blev blev lokalerne på Vornæsvej for små. Scangrip flyttede til et nybygget og større domicil på Rytterhaven 9 i Svendborg, hvor virksomheden fortsat ligger. I 2017 blev lokalerne udvidet med en tilbygning på yderligere 1450 kvadratmeter samtidig med en større renovering og ombygning af eksisterende lokaler.

Virksomheden er inden for de seneste 10 år gået fra at være en klassisk værktøjsproducent til at være producent af højteknologiske og innovative produkter inden for LED arbejdslys. Den mest markante og unikke produktserie er NOVA-lamperne, som blev udviklet i 2012 som en nytænkning af den traditionelle arbejdslampe med rør.

I dag er Scangrip en af Europas førende og mest innovative producenter af LED-arbejdsbelysning til det professionelle marked. 90 procent af omsætningen går til eksport til mere end 75 lande, med Tyskland som det langt største eksportmarked. Virksomheden designer og udvikler egne produkter.

Alt produceres på egne fabrikker i Svendborg samt i Shanghai og Ninghai i Kina. Virksomheden har i dag ca. 500 ansatte fordelt med 50 i Svendborg, 200 i Shanghai og 250 i Ninghai.

Dronning Margrethe er på besøg i Svendborg med Kongeskibet. Her hos Anders Borring hos Scangrip. Foto: Vibeke Volder

Medarbejdere involveret

Dronning Margrethe og hendes følge af borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann blev ved ankomsten modtaget af syv-årige Sessie Kjær Stilling, hvis mor er blandt medarbejderne på Scangrip.

Sessie overrakte en buket bundet af Kristine Gudiksen, der er søster til en anden af medarbejderne.

Kristine Gudiksen er i øvrigt en anerkendt blomsterdekoratør, to gange dansk mester og to gange nordisk mester. Næste forår skal hun deltage i Interflora World Cut i Philadelphia, USA, og hun kan måske få endnu en titel. Fra i dag kan hun i hvert fald føje en dronningebuket til sit cv.

Resten af medarbejderne i Rytterhaven fik også mødt deres dronning. På en runde fra udviklingsafdeling, salgsafdeling til produktionshallen fik dronningen en indføring i flowet i udviklinsarbejdet, kommunikationen mellem fabrikkerne i Kina og hovedsædet i Svendborg og afsætningen i den store verden.

Hun mødte chefdesigner Nikolaj Poffler, marketingschef Hanne Nadolny og produktionsmedarbejderen Bettina Jensen.

Dronning Margrethe mødte Bettina Jensen, da hun var på rundtur hos Scangrip i Svendborg sammen med ejer Anders Borring, borgmester Bo Hansen og viceborgmester Lars-Erik Hornemann. Foto: Vibeke Volder
Gave til dronning Margrethe fra Scangrip. Foto: Fagfotografen.dk

Gazelle

Anders Borring bød på et glas hvidvin og underholdt dronningen med virksomhedens 112-årige historie. I korte træk beskrev han udviklingen fra et lille smedeværksted i Vornæs på Tåsinge til dagens Scangrip, som år efter år er på dagbladet Børsens liste over virksomheder i stærk vækst, Gazellerne.

Direktøren, der også ejer virksomheden, havde sin hustru Birgitte Borring med, og de to kommer til at møde Hendes Majestæt endnu en gang, inden solen går ned. Torsdag aften er de inviteret til reception og souper på kongeskibet, Dannebrog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce