Annonce
Middelfart

Besøg en 2000 år gammel landsby i Skrillinge

Arrangementet i udgravningen er gratis og kræver ingen tilmeldelse, men det anbefales, at man husker praktisk fodtøj, gerne gummistøvler. PR-foto
Onsdag 25. september kan man være med på tætteste hold, når arkæologer fra Odense Bys Museer udgraver en 2000 år gammel landsby.

Middelfart: Arkæologer fra Odense Bys Museer har været travlt beskæftiget med en større udgravning ved Skrillinge i det østlige Middelfart. Her bygges nye parcelhuse i et nyt kvarter, men inden det sker, skal sporene efter områdets tidligste beboere undersøges.

Allerede i 2018 inviterede arkæologerne på åben udgravning i området. Og interessen var meget stor. Nu gentages succesen. Det sker onsdag 25. september kl. 15-17, når arkæologerne inviterer til åbent hus på udgravningerne tæt ved den nye legeplads ved Toften i Skrillinge. Her er det muligt at kigge arkæologerne over skulderen og få et spændende indblik i hverdagslivet i tiden omkring Kristi fødsel og i landsbyens Skrillinges lange forhistorie, når arkæologerne giver en rundvisning blandt de gamle hustomter fra ældre jernalder.

For dem der har lyst, vil der være mulighed for, under vejledning af en arkæolog, at prøve at grave efter 2000 år gamle potteskår og dyreknogler.

Annonce

Rester fra mere end 20 huse

Det har vist sig, at arealet rummer spændende rester af en landsby, der har ligget på stedet i tiden omkring år 0 og et par århundreder efter. Landsbyen har bestået af mere end 20 huse, der har ligget på en lang række med de største og fornemste huse i midten og de mindre i udkanten. I husene har mennesker og dyr boet side om side, med stald i den ene ende og beboelse i den anden.

Landsbyens struktur vidner om tætte forbindelser til det jyske område og giver samtidigt et levende indblik i, hvordan livet formede sig i jernalderens små landsbysamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce