Annonce
112

Beruset jyde truede betjente og taxachauffør

En bytur i Svendborg endte for en 29-årig jyde med en tur i detentionen. Arkivfoto: Michael Bager
En fugtig bytur i Svendborg endte med, at en 29-årig forsøgte at stikke af fra taxaregning.

128 kroner for en taxatur er ikke meget i vore dage, men det blev åbenbart for meget for en 29-årig jysk mand, der natten til skærtorsdag var på bytur i Svendborg.

Ved 03-tiden fik Fyns Politi en melding om, at manden, der var beruset, forsøgte at stikke af fra regningen for en taxatur. Han optrådte truende og voldeligt overfor chaufføren, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Hans Jørgen Larsen.

Da en patrulje nåede frem, fortsatte manden sin aggressive optræden overfor betjentene. Så han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i kraft af den truende adfærd og for at forsøge at stikke af fra regningen.

Den 29-årige jyske mand lå skærtorsdag morgen og sov brandert ud i detentionen, og man må formode, at når sagen bliver gjort op, ender det hele nok med at blive dyrere for ham end de 128 kroner, taxaturen oprindeligt kostede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce