Annonce
Kerteminde

Bertel Haarder bliver hovedtaler ved Holmens Dag

Brainstorming: Skitse fra planlægningen af Holmens Dag. PR-foto

Martofte: Næste udgave af Holmens Dag afholdes lørdag den 6. juni i Martofte, lyder det i en pressemeddelelse.

Lokalråd og beboerforeninger på Hindsholm er nu for alvor gået i gang med planlægningen af den 3. udgave af Holmens Dag. Der er allerede lavet aftale med årets hovedtaler, nemlig Bertel Haarder.

Efter to vellykkede arrangementer i henholdsvis Mesinge og Dalby, er turen denne gang kommet til Martofte, hvor Holmens Hus vil blive centrum for aktiviteterne.

- Vi har alle årene været i tæt dialog med Bertel Haarder om at lægge vejen forbi Hindsholm, men de to forudgående år har han desværre måttet melde forfald, siger Steen Hjorth, som er talsmand for den nedsatte styregruppe.

- Det er et scoop at få Bertel en tur til Hindsholm, for om nogen er han alle folkemøders fader. Det var jo ham, som i sin tid inspirerede til det store folkemøde på Bornholm, som siden har spredt sig til en række mindre møder rundt omkring i hele landet.

Holmens Dag 2020 vil derfor blive en spændende cocktail af foredrag, debatter, musik, kunst, god mad, aktiviteter for børn og masser af god stemning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce