Annonce
OB

Bernabeu-brunsviger og finanskommentatorer

FC Nordsjællands presse-fouragering er noget nær kult og skifter meget oftere indhold end på så mange andre stadions. Ved så tidlig en kamp var der naturligvis brunch til offentlighedens gesandter. Den var fremragende, men Sport Fyn fandt aldrig sennep og ketchup. Derfor 12 med en pil nedad. Foto: Leif Rasmussen

Frank Hjortebjerg, tidligere Næsby-kæmpe, hilste på Sport Fyn. Han er Nordsjællands assistent coach analyser og med til at kortlægge taktik og spilmønstre og iøvrigt dissekere hver bevægelse på banen.

Kasper Hjulmand blev hyldet før kampen. Den tidligere træner gik stadion rundt og modtog klapsalver også fra OB's fans, der var troppet op cirka 200 mand og kvinde høj. "Ude af syne - men aldrig ude af sind", stod der på et banner fra de nordsjællandske fans. Ja, så kommer Hjulmand da ikke til Brøndby, hvis han er ude af syne.

Manchester Uniteds fynske scout Tommy Møller Nielsen var til stede til den tidlige kamp.

FC Nordsjælland havde gjort noget ekstra ud, at de fynske fans var kommet. Der var signeret trøjer af Steen Nedergaard, der er scout for Farum-holdet og en Bernbeau-brunsviger i respekt for 25-året for miraklet i Madrid, hvor Steen Nedergaard var med, indtil han blev udskiftet til fordel for Morten Bisgaard, som scorede til 2-0.

Ole Krohn, TV2's finanskommentator, er Nordsjælland-fan og var vanen tro i presserummet før kampen. I pausen blev der i øvrigt serveret de berømte træstrammer for pressen.

Niels Frederiksen, U21-landsholdets træner med fortid i B1913, var på stadion for at inspicere spillere, inden Danmark i næste måned skal til U21-EM i Italien.

Mikkel Rygaard og Andreas Skov Olsen blev begge hædret for deres kampe nummer 50 for hjemmeholdet. Sidstnævnte kan være tabt for holdet til sommer til fordel for en lukrativ kontrakt i udlandet.

Jens Jakob Thomasen blev testet før kampen, men det holdt ikke. - Jeg har lidt med lysken, men det er ikke noget særligt. Det rakte bare ikke til at spille i dag, sagde han bagefter.

Farums kvinder spillede umiddelbart efter mod Vildbjerg i kvindernes kvalifikationsliga på Right to Dream Park. Fra næste sæson skifter holdet navn til FC Nordsjælland og bliver en del af den samlede pakke i Farum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce