Annonce
Erhverv

- Bedst at vejene skilles: Beredskabsdirektør på Fyn fratræder med et års løn på godt en million kroner

- Det er bedst, at vejene skilles. Sådan siger formanden for Beredskabskommissionen, borgmester Morten Andersen (V) - til venstre - om det ophørte samarbejde med nu tidligere beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard. 
Beredskab Fyn skal have ny beredskabsdirektør, efter Mogens Bjerregaard, der har stået i spidsen for det fælleskommunale beredskab siden 2016, fredag er fratrådt.

Fyn: Mogens Bjerregaard er fratrådt sin stilling som beredskabsdirektør i Beredskab Fyn, og viceberedskabsdirektør Rene Cording Jensen er konstitueret i stillingen.

- Det er med opbakning fra den samlede Beredskabskommission, at jeg har indgået fratrædelsesaftale med Mogens Bjerregaard. Det er vores vurdering, at der er behov for nye kræfter på direktørposten. Begge parter har derfor erkendt, at det er bedst, at vores veje nu skilles. Både jeg og resten af Beredskabskommissionen ønsker Mogens Bjerregaard held og lykke fremover, lyder det i en udtalelse fra Morten Andersen (V), formand for Beredskabskommissionen og borgmester i Nordfyns Kommune.

Mogens Bjerregaard var ansat i overensstemmelse med rammeaftale om kontraktansættelse af chefer indgået mellem de centrale parte. Det betyder, at vilkårene ved en aftalemæssig fratrædelse er et opsigelsesvarsel på seks måneder og udbetaling af en godtgørelse svarende til et års løn. Beredskabsdirektørens årsløn udgør 1.020.719 kroner. Hertil kommer pension.

Annonce

Beredskabskommissionen har konstitueret René Cording Jensen som beredskabsdirektør, frem til en ny beredskabsdirektør tiltræder. Ifølge Morten Andersen er det håbet, at en ny beredskabsdirektør kan tiltrækkes udefra og være ansat omkring 1. august i år.

- Jeg er glad for, at René Cording Jensen har sagt ja til at påtage sig opgaven som konstitueret beredskabsdirektør. Det giver den største mulige ro til at fortsætte beredskabets vigtige arbejde. Jeg ved, at både Beredskabskommissionen og de mange dygtige medarbejdere kommer til at bakke rigtig godt op om René i den kommende tid, siger Morten Andersen i en pressemeddelelse.

René Cording Jensen tiltrådte som vicedirektør for Beredskab Fyn 1. januar 2016, da Beredskab Fyn begyndte som et samarbejde mellem de kommunale beredskaber og Falck i ni fynske kommuner. Middelfart Kommune står uden for det fynske samarbejde og har tilsluttet sig Trekant Brand, som er et samarbejde mellem Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejle, Billund og Vejen Kommuner.

Atter kritik i anonymt brev

I efteråret 2017 vakte det opsigt, da frivillige ved Beredskab Fyn i Odense sendte et åbent brev på syv sider til Beredskabskommissionen, hvori de opremsede en række problemer og pegede på et dårligt arbejdsklima.

Mangel på uddannelse, dårlig kommunikation, stress blandt de fastansatte kolleger og stor udskiftning af både ledere og andre ansatte var blandt kritikpunkterne fra de frivillige brandmænd, som stillede spørgsmål ved, om Beredskab Fyn overhovedet havde brug for dem.

Brevet var underskrevet 37 frivillige ved forskellige tjenester hos Beredskab Fyn. Der var derimod ingen underskrifter på det brev, som Beredskab Fyn modtog et år senere. Det var sendt af frivillige i beredskabet, som mente, at der stadig herskede et dårligt arbejdsmiljø, og at de manglede både udstyr og uddannelse, og at rekrutteringen af nye frivillige haltede.

Den nye kritik undrede Mogens Bjerregaard, eftersom der var sat en dialog i gang med de frivillige brandmænd, og der var købt uniformer og udstyr for op mod en kvart million kroner:

- Jeg er forbavset over, hvorfor de i den grad føler, det er blevet dårligere. Det kan jeg ikke genkende, men jeg tror, det kan skyldes, at når man har været forsømt i lang tid, skal der bruges meget energi på at komme op på det niveau, man synes er acceptabelt. Der kan komme en utålmodighed i den proces, sagde beredskabsdirektøren til Fyens Stiftstidende 1. november 2018.

Annonce

Sidste år: Nu går det bedre

Ved nytårsparolen i Beredskab Fyn i januar sidste år blev det flere gange konkluderet, at det nu gik bedre med arbejdsmiljøet.

- Beredskab Fyn har siden opstarten kæmpet med nogle trivselsproblemer og med utilfredshed hos de frivillige. Vi har også fulgt nøje med i brandmændenes trivsel, der i 2018 gik fra dårlig til endnu værre. Det førte blandt andet til, at jeg valgte at engagere mig i opgaven og deltage i møder mellem ledelsen og brandmændenes folk, sagde formanden for Beredskabskommissionen, Morten Andersen.

- Det er derfor meget tilfredsstillende, at den seneste trivselsundersøgelse viser positive tendenser, som både ledelsen og medarbejderne skal holde fast i, sagde Morten Andersen.

Annonce

Samarbejde skulle fungere upåklageligt

Kort efter sin tiltrædelse som beredskabsdirektør fortalte Mogens Bjerregaard i et interview med Fyens Stiftstidende, at han så sit nye job som meget strategisk:

- En stor del af min ledelsestid skal jeg bruge på at understøtte mine ledere, så samarbejdet kommer til at fungere upåklageligt. Jeg har også stillet krav om, at jeg stadig har kontakten til medarbejderne, og jeg vil sætte mig ned og drikke eftermiddagskaffe med vagtholdet og høre, hvordan verdenssituationen ser ud for dem.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Mogens Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce